Polițiștii Serviciul Rutier Bistrița-Năsăud, în colaborare cu Biroul Rutier și formațiunile rutiere de pe raza județului, au desfășurat, vineri dimineața, la nivel național, o acțiune care are ca scop verificarea legalității efectuării transportului public de persoane. Acțiunea s-a derulat în contextul începerii cursurilor școlare, pentru a ne asigura de un transport public sigur și în deplină legalitate.

În acest sens, în această dimineață, începând cu ora 06.30, în  municipiul Bistrița și orașe au fost instituite mai multe filtre de control. În cadrul acțiunii, polițiștii au folosit și aparatele etilotest.

Activitățile desfășurate de polițiști au urmărit prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transportului public de persoane, fiind efectuate verificări cu privire la respectarea normelor legale care reglementează activitatea de transport persoane, perioadelor de conducere, pauză și odihnă ale conducătorilor de autovehicule și normelor privind circulația pe drumurile publice.

Pentru abaterile constatate în cadrul acestei acțiuni, desfășurată in intervalul 06.30-09.30, polițiștii au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în cuantum total de 11.305 lei, fiind constatate 8 fapte de încălcare a OUG 195/2002, 1 sancțiune conform Legii 38/2003 privind regimul de transport și 1 sancțiune conform HG 69/2012, privind condițiile care trebuie îndeplinite pentru exercitarea ocupației de operator de transport rutier.

Acțiunile polițiștilor rutier continuă și în perioada următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.