Forțele de ordine din Bistrița-Năsăud au continuat acțiunile pentru prevenirea răspândirii CoVid-19 în județ, în urma cărora au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 7.000 lei.

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost continuate acţiunile de verificare în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea și limitarea răspândirii virusului Covid-19.

La activităţile desfăşurate au participat 38 de politiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică şi cei de la Protectia Consumatorului.

Astfel, jandarmii au efectuat verificări în magazine, în stații și mijloace de transport în comun. Au fost verificate în total 32 de societăți comerciale și au fost legitimate 23 de persoane, fiind aplicate 7 sancțiuni, astfel: 5 amenzi în valoare de 2.500 de lei și două avertismente scrise, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Și jandarmii montani Rodna, Piatra-Fîntînele și Colibița execută acțiuni specifice de verificare a societăților comerciale existente în aria de competență privind respectarea măsurilor stabilite de către autorități și acțiuni de patrulare pe traseele frecventate de turiști.

De asemenea, în cadrul acțiunilor punctuale de ieri, polițiștii au controlat 31 de societăți comerciale, au legitimat 84 de persoane și au verificat 43 de autoturisme, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ de 4.300 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here