Polițiștii și jandarmii din Bistrița-Năsăud au continuat acțiunile de control pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și în ultimele 24 de ore. Au fost aplicate mai bine de 100 de sancțiuni, valoarea acestora fiind de circa 50.000 de lei.

Inspectoratul de Poliție al judeţului Bistrița-Năsăud anunţă că oamenii legii au acționat în sistem integrat, alături de celelalte structuri de ordine publică, pentru verificarea respectării normelor legale impuse pe timpul stării de alertă în zonele aglomerate de pe raza municipiului Bistrița, a teraselor, sălilor de jocuri, a centrelor comerciale și a stațiunilor turistice de interes local de pe raza județului. „Au fost legitimate 234 de persoane și au fost verificate 138 de societăți comerciale. În urma neregulilor constatate au fost aplicate un număr de 108 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 44.000 lei”, precizează IPJ Bistriţa-Năsăud.

De asemenea, şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bistrița-Năsăud a acţionat în ultimele 24 de ore, pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul Coronavirus. „Un efectiv de 78 de jandarmi au executat mai multe acțiuni punctuale de verificare a respectării măsurilor stabilite în perioada stării de alertă: spații comerciale, terase, pensiuni/cabane și unități fast-food. Astfel, au fost verificate 62 de locații, fiind aplicate 21 sancțiuni, astfel: 2 amenzi în valoare totală de 1.500 lei și 19 avertismente scrise, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv lipsa panoului de protecție care trebuie montat conform legii la casele de marcat. De asemenea, zilnic, jandarmii montani Rodna, Piatra-Fîntînele și Colibița patrulează pe traseele frecventate de turiști, cu scopul asigurării intervenției rapide în cazul unor probleme întâmpinate în spațiul montan din aria de competență. Și la Băile Figa sunt organizate acțiuni punctuale de verificare a respectării măsurilor stabilite pentru starea de alertă”, a precizat IJJ Bistriţa-Năsăud.

Forţele de ordine vor continua acţiunile de verificare şi în zilele următoare, controalele vizând în special zonele aglomerate de pe raza județului, cum ar fi centrele comerciale, piețe, târguri, terase, benzinării, cluburi, parcuri restaurante, hoteluri, săli de jocuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here