Compania Supercom, cea care asigură serviciile de salubrizare pe raza municipiului Bistrița, va fi sancționată cu amenzi în valoare de aproape 30.000 de lei, a anunțat viceprimarul Cristian Niculae. Acesta adaugă că deși a cerut operatorului să ia măsuri pentru îmbunătățirea activității de colectare a deșeurilor, acest lucru nu s-a întâmplat decât într-o mică măsură. În aceste condiții, viceprimarul spune că se impun sancțiuni.

”Acum trei săptămâni, am solicitat Supercom-ului măsuri concrete de îmbunătățire a activității de colectare, una dintre ele fiind și curățarea platformelor de colectare a deșeurilor menajere și reciclabile. Am fost foarte ferm în solicitările mele și le-am solicitat o implicare mai mare și pe zona de măturat stradal și golire a coșurilor de gunoi stradal. Am verificat din nou, în prezența celor de la Supercom în peste 20 de puncte de colectare, modul de implementare a acestor măsuri trasate de mine precum și modul în care-și îndeplinesc obligațiile contractuale”, a anunțat viceprimarul Cristian Niculae.

Acesta a mai precizat că, din păcate, a observat ”doar o mică îmbunătățire în decursul celor trei săptămâni în activitatea lor, dar nesatisfăcătoare, comparativ cu așteptările cetățenilor”.

Prin urmare, viceprimarul a dispus Poliției Locale sancționarea companiei Supercom cu amendă de 25.000 lei pentru necurățarea platformelor de colectare și 4.500 lei pentru că în unele zone din oraș coșurile stradale de gunoi nu au fost golite de câteva zile.

Dacă la cererea mea de înlocuire a containerelor negre supraterane de deșeuri menajere deteriorate, au răspuns pozitiv și în câteva zile vin cele 100 de containere, nu pot să zic că nu au mai avut sincope în respectarea programului de ridicare a deșeurilor”, a mai spus Niculae.

Viceprimarul a completat că va verifica periodic activitatea Supercom, pentru a se asigura că operatorul își îndeplinește obligațiile contractuale conform caietului de sarcini și regulamentului de salubrizare.

Nu îmi face placere să dispun sancțiuni, dar lucrurile trebuie îndreptate în cel mai scurt timp”, a mai transmis Cristian Niculae.

1 COMENTARIU

  1. Trimit Politia Locala sa inspecteze propriul ocol al Primariei B-ta la adapostul cainilor comunitari. Rog GARDA de MEDIU sa isi miste fundul de la caldurica si sa descinda acolo. Fereasca SFANTUL ce se gaseste pe malul raului si pe sute de mp. E de noaptea mintii cum zic ziaristii !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.