George Avram a devenit cunoscut bistritenilor imediat dupa 1989, când a fost ales presedintele Asociatiei 22 Decembrie. În anul 2000 acesta devine membru al Partidului România Mare. În urma desfasurarii alegerilor locale de la sfârsitul anului 2000 acesta trece în PSD, unde a activat ca vicepresedinte sase ani. În 2006 este numit secretar al Organizatiei municipale Bistrita, functie care o detine si în prezent în partidul din care face parte. În 2008, George Avram a fost sprijinit de PSD sa ajunga viceprimar al orasului dupa ce acesta a candidat în tandem cu Ovidiu Cretu (PSD), ales primar.

Gazeta de Bistrita: Conducerea Primariei Bistrita are un nou format, începând cu primarul si terminând cu majoritatea consilierilor. Cum catalogati aceasta schimbare?

George Avram: Aceasta schimbare o cataloghez ca fiind o schimbare în bine deoarece dupa revolutie niciodata nu a fost la conducerea municipiului Bistrita formatiunea politica a PSD-ului care de altfel este acum. Este o schimbare în bine. Consider ca era necesara o astfel de schimbare, deoarece municipiul se afla într-un moment de amorteala. Am venit cu un suflu nou si o echipa puternica care va justifica venirea noastra. Eu cred ca aceasta schimbare va fi una foarte prielnica pentru bistriteni.

Gazeta de Bistrita: Ce credeti ca se va schimba în municipiu în urma alegerii noii conduceri a primariei?

George Avram: În ceea ce priveste administratia întra-devar vor fi schimbari mari. Sunt multe lucruri de facut, de altfel sunt multe lucruri care au ramas în urma. În ultimele trei luni de zile chiar nu s-a lucrat deloc în cadrul Primariei Bistrita, în afara de câteva strazi pe care se puneau din abundenta pavaje si asta doar ca sa vada cetatenii câta forta si ce activitate desfasoara administratia locala. Toate aceste actiuni s-au desfasurat doar de ochii lumii. Noi venim sa rezolvam toate problemele cetatenilor pe cât posibil.

Gazeta de Bistrita: De ce credeti ca ati fost numit de partidul dvs. în aceasta functie? Care sunt calitatile care va

recomanda pentru aceast fotoliu?

George Avram: Este o întrebare la care ma asteptam. Eu cred ca am fost numit în aceasta functie pentru ca am o experienta în administrare. Vin din domeniul salubritatii unde am condus sute de oameni pe activitatea respectiva. Stiu ce înseamna strazile municipiului Bistrita, stiu ce înseamna spatiul verde, transportul local, asfaltul, trotuarele, colectarea, transportarea si depozitarea rezidurilor menajere. Sunt niste chestii în care eu sunt familiarizat. Pentru mine nu exista probleme din punctual acesta de vedere. Cred ca am fost destul de harnic si am demonstrat destule în ceea ce am facut eu pâna acum

Gazeta de Bistrita: Cunoasteti toate atributiile care va revin în calitate de viceprimar?

George Avram: Chiar toate atributile nu le cunosc pentru ca nu mi-a fost înca înmânata decizia de numire în care se afla enuntate toate atributiile mele. Stiu câte ceva din organigrama si de directiile de care ma voi ocupa. În calitate de viceprimar ma voi ocupa de Directia de administrare în care sunt incluse piete, târguri si oboare, Directia de administrare a domeniului public, Ocolul silvic.

Gazeta de Bistrita: Care vor fi principalele dumneavoastra obiective în acest mandat?

George Avram: În ceea ce ma priveste sunt curatenia orasului, spatiile verzi, locurile de joaca si parcarile. Deja am început lucrul desi nu îmi sunt înca înmânate atributiile exacte. De exemplu, am început o parte din lucrarile propuse la parcul de joaca din zona Big, unde am îngradit acel spatiu, eliminând astfel un anumit si care nu era deloc placut. Prin aceasta actiune carutele care parcau în zona parcului acum sunt nevoite sa-si gaseasca alt loc de stationare. În general am facut ceea ce trebuia facut.Vom continua aceste actiuni, prioritate pentru mine sunt întradevar parcurile de joaca din Bistrita. Majoritatea dintre acestea sunt un pericol pentru cei mici. Nu este normal ca aproape fiecare leagan din parcurile de joaca pentru copii sa afiseze o tabla pe care sa scrie defect.

Gazeta de Bistrita: Cum vedeti colaborarea cu consilierii PD-L?

George Avram: Consider ca este una buna. Pe majoritatea dintre ei îi cunosc câtiva fiindu-mi colegi si în vechiul consiliu. Nu am avut dispute cu acestia în afara de contradictii politice. Sper sa existe în continuare o colaborare de prietenie între mine si ei. M-am considerat întotdeauna prietenul lor.

Gazeta de Bistrita: Credeti ca veti beneficia de sprijinul Consiliului Judetean al carui presedinte face parte din PD-L?

George Avram: Cu siguranta avem nevoie si de sprijinul Consiliului Judetean.Cred ca cei alesi, indiferent de partidul din care fac parte, trebuie sa tina cont de dorintele electoratului care ia trimis în aceste functii. Nu cred ca va fi o lupta politica care va continua la nesfârsit.Consider ca acum dupa terminarea campaniei electorale trebuie sa renuntam la luptele si bataliile politice si sa ne apucam de administrare. Eu si colegul meu, viceprimarul Florin Gaurean, care face parte din PNL, am avut discutii pe aceasta tema, colaborarea dintre noi fiind una foarte buna. Ne vom ajuta între noi pentru a obtine o desfasurare mai buna a activitatiilor noastre

Gazeta de Bistrita: Veti continua proiectele începute pe linie de partid?

George Avram: În mod precis vom sustine acele proiecte pe care le-a facut candidatul nostru, sperând sa le ducem la bun sfârsit. Proiectele au fost si sunt parcarile, locurile de joaca, deschiderea pietonalului fara stationre si parcare. Fluidizarea traficului va fi o solutie pentru conducatorii auto. În acest sens am gândit deschiderea pietonalului si permiterea accesului masinilor pâna la o anumita greutate.

Gazeta de Bistrita: Considerati oportuna desfasurarea Zilelor Bistritei acum când restaurarea Bisericii Evanghelice are nevoie urgenta de bani? Credeti ca sumele provenite din concesionarea terenurilor vor acoperi costurile estimate pentru acest eveniment?

George Avram: În mandatul trecut ca si consilier niciodata nu am fost de acord cu cheltuirea masiva a banilor proveniti din bugetul local a primariei pentru sustinerea Zilelor Bistritei. Anul acesta este prima data când aceste manifestari se fac fara banii bugetului local. Suma necesara desfasurarii acestui eveniment va proveni din închirierea spatiilor si cheltuielile cetatenilor. De altfel, se va organiza si o actiune de colectare a banilor necesari reabilitarii Turnului Bisericii. Costurile estimate pentru acest eveniment vor fi acoperite din concesionarea terenurilor, deoarece avem experienta anilor trecuti când Primaria municipiului Bistrita a colectat de exemplu anul trecut un miliard patru sute lei.

Gazeta de Bistrita: Considerati ca fostii viceprimari puteau realiza mai mult în mandatul trecut? Veti umple  „golurile” lasate de acestia?

George Avram: Nu as vrea sa aduc nicio critica la adresa viceprimarilor anteriori, dar întotdeauna exista loc de mai bine si întotdeauna se poate face mai mult. În mod precis multe din „golurile”existente le voi completa. Din momentul în care am ajuns pe scaunul viceprimarului, am fost constient ca este o functie care ma onoreaza, dar în acelasi timp ma obliga la foarte multe. Ca viceprimar am multe obligatii pentru cei care m-au ales si în sensul acesta intentionez sa nu-i dezamagesc nicio clipa.

Elisabeta Ciuta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.