Sursa foto: G4media.ro

Declarațiile ministrului Muncii, Marius Budăi, despre creșterea pensiilor și a salariilor au fost aspru criticate de către unii liberali.

Alina Gorghiu a reacționat după anunțul ministrului Budăi, precizând că măsurile propuse rămân la stadiul de vorbe.

 „Din păcate, l-am tot auzit pe domnul ministru al Muncii mărind de 10, de 20 de ori salariile din gură, dar nevorbind de reforme pe care ministerul trebuie să le facă”, a declarat Gorghiu.

De asemenea, Alina Gorghiu i-a reproșat ministrului Muncii că urmărește doar să obțină capital politic.

„Cred că domnul Budăi are obligaţia să se concentreze pe reformele pe care le are de livrat către public. Şi nu e o glumă. Vom fi într-o mare problemă dacă Ministerul Muncii nu vine cu reforma pe salarizare şi reforma pe pensii. Repet: nu le-am văzut. Dânsul nu a vorbit despre ele, a vorbit exclusiv despre triplări, măriri de cinci, şase, zece, douăzeci de ori de pensii şi salarii, promisiuni nerealizabile, nesustenabile în acest moment”, a declarat Alina Gorghiu.

Președintele interimar al Senatului a mai spus că PNL nu va „povesti niciodată” despre măriri, câtă vreme alocările bugetare pentru așa ceva nu există.

„Se vor face majorările aşa cum prevede legea şi se vor face majorări sustenabile pe care bugetul le va permite. Niciodată nu o să vedeţi Partidul Naţional Liberal povestind de măriri de o sută de ori mai mari la pensii şi salarii câtă vreme alocările bugetare pentru aşa ceva nu există. Însă domnul Budăi poate să vorbească cu domnul ministru Câciu referitor la acest subiect, să vadă ce disponibilitate există şi, dacă există, cu toţii ne dorim să îmbunătăţim calitatea vieţii oamenilor. (…)

Comunicarea cu partenerii de dialog social, cu patronate, cu sindicate trebuie să fie făcută înainte. Să fie mai puţin dorinţe şi mai mult fapte concrete şi lucruri care să nu nască aşteptări pe care să nu le poată bifa această coaliţie. (…) Ar fi de dorit să fie mai multă seriozitate atunci când lansăm în spaţiul public proiecte, mesaje”, a mai declarat Alina Gorghiu, potrivit Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.