Alianța pentru Bistrița-Năsăud, formată din PSD, ALDE și Pro România, și-a anunțat candidații la alegerile locale din 27 septembrie. Totodată, a fost prezentat semnul electoral al alianței, care va apărea pe buletinele de vot.

Potrivit înțelegerii parafate la începutul acestui an de cele trei formațiuni politice bistrițene, acolo unde unul dintre partidele membre ale alianței are primar în exercițiu, acesta va fi susținut pentru candidatura în vederea obținerii unui nou mandat în funcție. În 2016, PSD a câștigat Consiliul Județean și 39 de primării, iar ALDE – 7.

Astfel, liderul PSD Bistrița-Năsăud și totodată președinte al Consiliului Județean, Radu Moldovan, și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat în această funcție, despre care spune că va fi ultimul.

În ceea ce privește candidaturile pentru funcțiile de primari ai UAT-urilor din județ, majoritatea au fost stabilite: Au mai rămas de desemnat candidații  pentru comunele Ciceu Mihăiești, Josenii Bârgăului, Matei, Rebra, Runcu Salvei, Șanț și Urmeniș.

Potrivit lui Radu Moldovan, acolo unde PSD are primari în funcție , iar aceștia nu au decis dacă vor mai candida sau nu, vor fi efectuate noi sondaje.

Lista candidaților la alegerile locale, pentruAlianța pentru Bistrița-Năsăud
Nr.FuncțieCandidat
1Președintele Consiliului Județean Bistrița-NăsăudEmil Radu Moldovan PSD
Nr.OrașeCandidat
1BistriţaNiculae Cristian PSD
2BecleanMoldovan Nicolae PSD
3NăsăudRomocea Mircea PSD
4Sg. BăiSuciu Vasile Daniel PSD
Nr.ComuneCandidat
5Bistriţa BârgăuluiLaba Vasile PSD
6BranişteaSasarman Cornel PSD
7Budacu de JosSimionca Sandu PSD
8BudeştiCodrea Vasile PSD
9Căianu MicȘtir Paul PSD
10CetateMoldovan Daniel PSD
11Ciceu – GiurgeştiIuga Vasile PSD
12ChiochişPop Vladut PSD
13ChiuzaBradea Grigore PSD
14CoşbucPavelea Ioan PSD
15DumitraBalajan Gheorghe ALDE
16DumitriţaUchrenciuc Ilie PSD
17FeldruOpriș Ioan PSD
18Galaţii BistriţeiVermesan Vasile PSD
19Ilva MareAlexandru Anca PSD
20Ilva MicăHorea Aurel PSD
21LechinţaRomeo Florian PSD
22LeşuPop Ioan PSD
23LivezileSimionca Traian ALDE
24Lunca IlveiGrustior Marian PRO România
25MaieruBors Vasile PSD
26Măgura IlveiValer Avram PSD
27MărişeluPetrut Horea PSD
28Miceştii de CâmpieBeldean Nicolae PRO România
29MilaşIosif Gabor PSD
30MonorCira Ioan PSD
31Negrileşti Costin Dumitru PSD
32NimigeaRuncan Mircea PSD
33NuşeniBalint Laszlo PRO România
34ParvaStrugari Ioan PSD
35Petru RareşCocos Vasile PSD
36Poiana IlveiScridonesi Ioan PSD
37Prundu BârgăuluiCrisan Doru PSD
38RebrişoaraMoldovan Niculae PSD
39RodnaGrapini Valentin PSD
40RomuliMonița Ioan ALDE
41SalvaOnul Gheorghe PSD
42Sânmihaiu de CâmpieMate Ioan ALDE
43Silivaşu de CâmpieCamarasan Ioan ALDE
44SpermezeuCristea Viorel PRO România
45ŞieuCifor Tinis Ioan ALDE
46Şieu – MăgheruşHojdea Ioan PSD
47Şieu – OdorheiSfintean Sorin PSD
48ŞieuţIvan Mihai PSD
49ŞintereagBob Ioan PSD
50TârlişuaPurja Axente PSD
51TeacaMuntean Iustian PSD
52TelciuMuresan Sever ALDE
53Tiha BârgăuluiSut Vasile PSD
54UriuSpermezan Radu PSD
55ZagraBuscoiu Nicolae PSD

Cele trei formațiuni politice vor trebui să decidă în perioada următoare în ce localități vor merge pe liste comune la consiliile locale.

„Împreună cu colegii mei din Consiliul de Coordonare a Alianței, până la finele săptămânii în curs, vom avea discuții cu toate cele 62 de organizații teritoriale și vom stabili cum vom cadida în fiecare UAT. Dorința noastră este de a candida pe liste comune în cât mai multe localități, dar având în spate experiența unor alte alianțe – știu că sunt comunități cu specific local – îi vom consulta pe colegii noștri din conducerea organizațiilor locale și împreună cu ei vom lua o decizie. Dorina este însă ca în cât mai multe localități să depunem liste comune ale Alianței”, a spus Radu Moldovan, liderul PSD Bistrița-Năsăud.

În ceea ce privește propira candidatură la șefia Consiliului Județean Bistrița-Năsăud pentru un al treilea mandat, Radu Moldovan susține că aceasta va fi ultima candidatură pentru această funcție.

„Sunt încrezător şi optimist că această Alianţă va fi câştigătoare, nu vreau să fiu considerat lipsit de modestie. Aştept cu mare interes să văd contracandidaţii care vor fi desemnaţi de partidele politice, dar cred că am o şansă reală să câştig încă un mandat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. Repet, va fi ultima mea candidatură pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean”, a declarat Radu Moldovan.

Totodată, liderul social-democrat şi-a anunţat priorităţile pentru viitorul mandat de președinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

„Cel mai important lucru este reţeaua de distribuţie gaze naturale. Ea devine prioritate zero. Ne mai rămân aproximativ 100 km drumuri judeţene de modernizate din reţeaua de 698 km. Aproape 600 km au finanţarea asigurată, o parte sunt realizaţi, o parte sunt în lucru, o parte în procedura de achiziţie publică.  Rămâne ca în viitorul exerciţiu financiar să ne ocupăm de aceşti 100 km.

Avem nevoie de o autostradă sau de un drum expres, una din cele două soluţii care să scoată circulaţia din localităţi. E o altă prioritate a mea şi a majorităţii pe care o voi avea. De asemenea, sunt şi centurile ocolitoare pentru municipiul Bistriţa, Beclean şi Năsăud, şi Sângeorz Băi care până în momentul de faţă nu şi-a exprimat o asemenea intenţie.

Sunt trei proiecte majore, nu am mai vorbit de Master Planul de apă şi canalizare care este în licitaţie. Împreună cu colegii mei primari, aşa cum am făcut-o în cei opt ani, indiferent de culoarea politică, vom căuta soluţii pentru a rezolva integral problemele cetăţenilor, în special în infrastructura de bază – drumuri, apă, canalizare, şcolară, de sănătate”, a spus Radu Moldovan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here