PSD, ALDE și PRO România au decis că vor forma o alianță la nivelul județului Bistrița-Năsăud pentru alegerile locale din acest an. Bistrița-Năsăud e primul județ din țară în care s-a decis formarea unei alianțe de acest fel, după cum afirmă liderii celor trei formațiuni politice.

”Astăzi s-a materializat o discuție care are loc de ceva timp, de câteva luni, vizavi de construcția unei alianțe politice pentru alegerile locale. Mă bucur foarte mult că am ajuns la final, bătând în cuie tot ce era de bătut în cuie. În următoarele zile protocolul încheiat astăzi va fi finalizat și semnat și va fi discutat de fiecare partid în cadrul structurilor statutare. Concluzia sau sinteza acestui protocol este următoarea: se va constitui o alianță electorală la nivelul județului Bistrița-Năsăud între PRO România, ALDE și PSD, care va avea candidați unici pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Bistrița – Năsăud și cele 62 de primării din județul Bistrița-Năsăud”, a declarat președintele PSD Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Liderul social democraților bistrițeni a mai spus că în urma discuțiilor s-a stabilit că ”acolo unde unul dintre partidele membre ale alianței are primar, acela va avea dreptul să propună candidatul de primar și celelalte două partide se angajează să îl susțină. Acolo unde niciunul dintre cele 3 patride nu are primar, în baza negocierilor politice vom stabili din partea cărui partid va fi candidatul alianței. Vom avea candidat al alianței în toate cele 62 de UAT-uri”. 

Noua alianță va avea o denumire și un semn electoral, însă acestea nu au fost făcute publice deocamdată. ”Urmează să facem ultimele retușuri și într-un termen scurt ele vor fi făcute publice. (…) Va fi o alianță cu semn electoral și cu candidați” , a mai spus Moldovan.

În ceea ce privește alegerile parlamentare, Moldovan a mai spus că discuții oficiale pe această temă nu au fost purtate, dar a completat că face parte din categoria social democraților care ar susține o alianță cu PRO România pentru alegerile parlamentare.

1 COMENTARIU

  1. După ce ați dus țara în „haos” și la acest deficit bugetar degeaba mai cântați și jucați HORA UNIRII… Electoratul s-a deșteptat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here