Premierul Ludovic Orban s-a întâlnit marți cu reprezentanţii partidelor parlamentare în vederea elaborării unei hotărâri de guvern privind stabilirea datei alegerilor locale din anul 2020. Propunerea premierului a fost ca alegerile locale să fie organizate pe data de 28 iunie.

În deschiderea ședinței de Guvern de marți seara, premierul Ludovic Orban a anunțat că decizia de a organiza consultări cu partidele politice cu privire la stabilirea datei alegerilor locale a fost luată în premieră, adăugând că o astfel de decizie nu a mai fost luată în ultimii 20 de ani în România. Cu toate acestea, PSD nu a fost prezent la consultările în care s-a propus ca alegerile locale să fie organizate pe 28 iunie.

”Cred că în premieră în politica românească în ultimii 20 de ani, am invitat partidele parlamentare la o consultare privitoare la organizarea alegerilor locale, la data alegerilor locale și la alte reglementări aferente. (…) Din păcate, din nou PSD a arătat că e un partid care nu înțelege democrația. (…) PSD nu a fost prezent. (…) Cu celelelate formațiuni politice, în urma analizei pe care am făcut-o a rezultat cea mai probabilă dată cea de 28 iunie. Față de discuțiile anterioare, care dădeau data de 14 iunie, am luat în calcul mai multe argumente”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a mai precizat că printre aceste argumentele luate în calcul în stabilirea datei de 28 iunie se numără și examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat.

Liderii formațiunilor politice prezente la consultări, printre care Dan Barna (USR), Victor Ponta (Pro România), Eugen Tomac (PMP) și Varujan Vosganian (ALDE) au precizat că susțin această dată, însă o decizie finală în acest sens urmează să fie luată ținând cont de evoluția situației privind infecțiile cu coronavirus din România.

3 COMENTARII

 1. Mai Liberalilor, puneti-l ma prim-ministru pe domnul Basescu ma, ca dumnealui are sange in venele sale de politruc, are experientza de sef al statului si de viatza militara… si stie ce sa faca pentru a ne scapa de toti ni.mu.ru.gii care nu pricep si fug ” acasa ” de prin strainatate si ne infecteaza si pe noi …
  Mai PSD-istilor, voi inca nu aveti un lider capabil sa gandeasca ce este de facut, asa ca sprijinuti-l pe domnul Basescu, ptr ca D.lui rezolva problema .
  Asa cum sustine si domnul Ponta, IN ACEST MOMENT AVEM NEVOIE URGENT DE UN GUVERN CAPABIL SA REZOLVE SITUATIA CRITICA IN CARE NE AFLAM si trebuie sa lasati laoparte raca , circareala, porcaiala dintre voi, sicanele politice si marlaneala pe care o faceti …
  Bine era daca dumnealui era seful statului acuma si nu dascalul de Johannis care nu are pregatirea necesara sa inteleaga fenomenul si ce anume este de facut . Asta un singur lucru are in gand si anume… ” alegerile anticipate ” … prin care cred ca se si spanzura daca ies la alegeri tot PSD-istii .
  PROPUNETI-L SI PUNETI-L PRIM – MINISTRU PE DOMNUL BASESCU !

 2. Nu v-ati prins ca acuma ” din dragostea cea MARE ” … fata de diaspora … cei de la actuala putere, fiind drumurile si granitele inchise peste tot, au inceput sa aduca diasporezii ” acasa ” cu avioanele militare … sperand probabil ca … la viitoarele alegeri o sa-i voteze din nou ?
  Vaaai ce m-as rade ca toti astia sa voteze cu PSD-ul … ! Cred ca si dau in balbaiala toti PNL-istii si isi baga ” baioneta lui Orban ” in *o*ie si cuconetele lor in limba !
  Pe cine prostresc ei ?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here