Doi medici de la Spitalul Orășenesc „Dr. George Trifon” Năsăud sunt infectați cu CoVid-19, potrivit datelor transmise de Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud. Primul medic a fost confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus în urmă cu 5 zile, iar cel de-al doilea miercuri seara.  De asemenea, sunt pozitive cu CoVid-19 și două infirmiere de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Potrivit datelor transmise de Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, situația epidemiologică actualizată pentru județul Bistrița-Năsăud, la data de 02.04.2020, se prezintă astfel:

• în carantină instituționalizată – 279 persoane,
• în autoizolare la domiciliu – 2091 persoane,
• CoVid-19 pozitivi – 22 de persoane, dintre care:
– patru persoane – doi medici angajați ai Spitalului Orășenesc „Dr. George Trifon” Năsăud și două persoane din personalul auxiliar al Spitalului Județean de Urgență Bistrița – diagnosticate cu Covid-19.
– un deces.

„Fiecare caz confirmat este un nou semnal de alarmă! Fiecare deces este dovada că, zi de zi, trebuie să respectăm, fără cusur, toate recomandările legate de igienă, distanța socială, precum și toate regulile din Ordonanțele Militare! Vă rugăm să vă amintiți că lupta împotriva acestui virus nu este doar medicilor, a autorităților, ci a fiecăruia dintre noi! Multă sănătate și responsabilitate!”, transmite prefectul Stelian Dolha.

Potrivit surselor Gazeta de Bistrița, medicul lucrează în Policlinica Năsăud și nu ar fi avut contact cu personalul care lucrează în secțiile de specialitate din spital.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here