Peste 200 de locuri de muncă la cules de mazăre sunt puse la dispoziția bistrițenilor de un angajator danez, în Portugalia și Danemarca, prin rețeaua Eures România, anunță Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bistrița-Năsăud. În acest sens, instituția bistrițeană va organiza o bursă a locurilor de muncă în domeniul sezonier agricultură.

AJOFM Bistriţa – Năsăud, prin intermediul Serviciului EURES România, anunţă organizarea unei burse a locurilor de muncă în domeniul sezonier agricultură, pentru 210 locuri de muncă oferite de un angajator danez în Portugalia şi Danemarca, la cules de mazăre.

Potrivit agenției bistrițene, cei care vor reuși să obțină un astfel de job, vor munci va munci într-o fermă cu lucrători din diverse ţări, cu oportunităţi de dezvoltare a abilităţilor de muncă şi socializare. Angajatorul danez deţine în Portugalia o filială a firmei daneze Greenpeas. Compania promovează respectul reciproc, responsabilitatea şi încrederea reciprocă între lucrători.

Astfel, pentru Portugalia sunt disponibile 60 de locuri de muncă, în perioada martie-mai 2020, cu program de lucru 40-50 ore/săptămână, 6 zile/săptămână.

În Danemarca  sunt disponibile 150 locuri de muncă, în perioada mai-septembrie 2020, cu program de lucru 40-50 ore/săptămână, 6 zile/săptămână.
Iată și ce condiții sunt oferite:
– pentru Portugalia, cazarea se face în case echipate cu toate utilităţile. Taxa de cazare plătită de lucrător pe lună este de 100-120 de euro, incluzând consumul/utilităţile. Transportul dus-întors România-Portugalia este plătit de angajator, urmând să recupereze banii din salariile plătite angajatului, asigurarea medicală plătită de angajator, se asigură transport săptămânal la supermarket, posibilitate de avansare în cadrul companiei şi de reînnoire a contractului de muncă. Mai multe informaţii despre cazare şi transport se găsesc pe website-ul: www.My-greenpeas.com.
– pentru Danemarca: Cazarea se face în rulote, 2 persoane în cameră, în camping sunt disponibile: bucătărie, sală de mese, toalete, baie cu duşuri, maşini de spălat, internet Wireless. Taxa de cazare plătită de lucrător/zi este de 8 euro şi acoperă inclusiv gazul, apa şi electricitatea.
Transportul dus-întors România-Danemarca este în responsabilitatea lucrătorului. Pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpăraturi, angajatorul va pune la dispoziţia lucrătorilor un autobuz, contra cost pentru 1,5 euro/zi/persoană. Opţional, lucrătorii pot să îşi aleagă alt mijloc de transport la locul de muncă. Mai multe informaţii despre cazare şi transport se găsesc pe website-ul: www.My-greenpeas.com

În ceea ce privește plata muncii, în Portugalia va fi efectuată în funcţie de cantitatea culeasă, în lădiţe, caserole cu gramaj specific. Salariul minim pe lună/persoană este de 700 euro brut. Salariul poate ajunge la 1.000-2.000 de euro/lună. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu conform legislaţiei portugheze. De asemenea, în Danemarca, plata muncii este în funcţie de cantitatea culeasă, salariul este între 2.000 şi 2.500 de euro brut/lună. La finalul sezonului se acordă un bonus de 12.5% din salariu, reprezentând bani de vacanţă, conform legislaţiei daneze. Impozitul şi contribuţiile sociale se vor deduce din salariu conform legislaţiei daneze.
Pot să aplice persoanele care au vârstă minimă 18 ani, au abilități de muncă în agricultură și condiție fizică bună. Potrivit AJOFM Bistrița-Năsăud, nu se solicită cunoaşterea unei limbi străine;

Cei care doresc să aplice pentru obținerea unui loc de muncă  trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba română, cu poza inclusă, pe adresa de e-mail: work@greenpeas.dk, până cel târziu pe data de 9 decembrie 2019. Instrucţiunile de aplicare se găsesc pe website-ul: www.My-greenpeas.com.

Totodată, AJOFM Bistrița-Năsăud precizează că, preselecţia aplicanţilor se face de către angajator.

Invitarea la selecţie a persoanelor pre-selectate se va face de către consilierii EURES. Selecţia va avea loc la mijlocul lunii decembrie 2019. Detaliile referitoare la data, locaţia şi programul selecţiei vor fi trimise NUMAI persoanelor invitate. Nu sunt admise alte persoane la interviu„, mai subliniază sursa citată.

1 COMENTARIU

 1. Asa ma…. mereti voi si munciti in strainatate, unde din salariile pe care le primiti, sa contribuiti cu bani la fondul social, de pensii, alocatii ptr copii, spitale, gradinite, camine ptr batrani … etc. ACOLO si nu in Romania, unde va lasati acasa ” plo.zii ” si toti ” fliost.o.rogii „… sa-i tinem noi, din banii publici .
  Maaaa…. cei care astazi iau pensie ori merg la scoli… sunt tinuti in „spate ” de catre cei care astazi muncesc AICI … si nu in strainatati , ptr ca cine ia pensie azi, la randul sau a muncit si a tinut in „spate ” pe cei care deja sunt morti demult …
  PACAT CA INCURAJATI LUMEA SA MEARGA SI SA MUNCEASCA PTR ALTII… SA LE FACA ALORA PENSII SI ALOCATII PTR COPII, SA POATA FI TITUTI AIA IN SCOLI SI SPITALE… nu romanii ramasi ACASA …
  Maaa…. ” diaspora ” … trimite bani FAMILIILOR LOR , NU STATULUI ROMAN … asta pr.ost, care nu-i forteaza:
  – ORI SA PLATEASCA SUSTINEREA COPIILOR SI BATRANILOR RAMASI IN TZARA,
  – ORI SA SI-I DUCA CU EI… ACOLO UNDE AU PLECAT si unde contribuie cu bani ptr fondul public de acolo !
  Explicati ” pr. o.sti.mii ” ca pensiile BATRANILOR , alocatiile ptr copii SI TOATE SERVICIILE PUBLICE UNDE ACESTIA FRECVENTEAZA SI AU NEVOIE, sunt sustinute din impozitele si contributiile din salariile celor care muncesc AICIsi nu ACOLO si ca ACEASTA EUROPA ( SAU AMERICA ) … NU LIVREAZA ABSOLUT NIMIC IN ROMANIA PTR ASA CEVA !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here