Care este cea mai bună cadă de baie pentru casa ta? Cu siguranță este aceea prin intermediul căreia vei reuși să îți încânți toate simțurile și cu ajutorul căreia vei putea să te bucuri de momente maxime de relaxare.

   Anumite modele te pot ajuta să te bucuri din plin de beneficiile hidromasajului și ale hidroterapiei, astfel încât după fiecare baie să te simți ca și când ai fi făcut o vizită la Spa.

  Unul dintre cele mai recomandate tipuri de cadă pe care îl poți alege pentru baia ta este cel cu hidromasaj, acesta fiind prevăzut cu jeturi de apă care ajută la relaxarea mușchilor. Anumite modele sunt concepute pentru a masa corpul într-un mod terapeutic, accentul punându-se pe confortul oferit. Și ce îți poți dori mai mult de atât?

  Iată ce modele de cadă cu hidromasaj poți alege și care sunt beneficiile acestora:

1.      Care sunt caracteristicile unei căzi cu hidromasaj?

  Principala și cea mai importantă caracteristică a unei căzi cu hidromasaj sunt jeturile. Majoritatea modelelor sunt echipate cu cel puțin 6-8 jeturi de apă, poziționate în puncte cruciale în întreaga cadă. Astfel, acestea pot masa anumite grupe de mușchi primare, reușind să relaxeze.

  Cea de-a doua caracteristică a unei căzi cu hidromasaj este mărimea, căci aceste modele sunt disponibile într-o gamă largă de stiluri și dimensiuni. Ceea ce este important este să permită oricărei persoane să stea întinsă în timp ce face baie.

  În cele din urmă, aceste tipuri de căzi necesită o pompă electrică, necesară pentru a pompa apa sau aerul prin jeturi.

2.      Tipuri de căzi cu hidromasaj

  Căzile cu hidromasaj, la fel ca modelele standard, vin într-o mare varietate de stiluri și forme, astfel încât să se potrivească în orice casă.

  • Cadă cu hidromasaj Drop-in

 Poate unele dintre cele mai obișnuite astfel de căzi, acestea sunt montate într-un perimetru anume sau într-un locaș. Această metodă de instalare permite economisirea spațiului în baie, fără a sacrifica partea estetică.

  • Cadă cu hidromasaj pe colț

  Aceste modele sunt concepute pentru a fi montate într-un colț al băii, economisindu-se astfel spațiu și oferind totuși dimensiuni decente. În timp de majoritatea căzilor sunt dreptunghiulare, cele pe colț sunt triunghiulare, oferind o formă unică și specială.

  • Cadă cu hidromasaj cu picioare

  O opțiune mult mai luxoasă este acest model independent, având însă toate caracteristicile unei căzi cu hidromasaj standard. Totuși, aceasta este suficient de mare pentru a permite plasarea ei în orice loc din baie, oferind libertate totală când vine vorba despre instalare.

  • Cadă cu hidromasaj Walk-in

  Acestea sunt concepute pentru a ajuta persoanele în vârstă sau cu dizabilități. Cu un scaun proiectat în interior, oricine se poate îmbăia liber, odihnindu-se confortabil, în timp ce jeturile de apă sau aer ajută la masarea articulațiilor și mușchilor.

3.      Beneficiile căzilor cu hidromasaj

Căzile cu hidromasaj sunt concepute pentru a maximiza efectele hidroterapiei. Aceste modele sunt mai adânci decât cele tradiționale, având o formă ergonomică, pentru ca oamenii de diverse staturi să se poată cufunda complet în apa caldă.

·         Beneficiile hidroterapiei

O baie cu apă caldă poate ajuta la reducerea stresului și la inducerea senzației de vindecare sistemică, acea căldură profundă care poate crește temperatura musculară pentru a îmbunătăți circulația și a stimula nivelul de oxigen din celule. S-a demonstrat, de asemenea, că ameliorează disconfortul articulațiilor și al mușchilor rigizi și ușurează tensiunea.

Cele mai importante 4 beneficii ale unei băi în cadă:

–          Ameliorează greutatea resimțită de articulații datorită gravitației

–          Oferă suport de 360 de grade pentru membre dureroase și obosite

–          Reduce inflamația

–          Ajută la circulația oxigenului în celule.

Beneficiile hidromasajului

Atunci când țesutul muscular este supus unei presiuni blânde, este ajutată circulația. Acest lucru stimulează fluxul de sânge, care poate ajuta mușchii și articulațiile să se recupereze de oboseală sau de anumite vătămări și ușurează mișcarea.

Aproape toate căzile cu funcție de hidromasaj pot crea tipuri specifice de masaj, pentru diferite zone ale corpului, astfel încât să ai parte de o experiență diferită de fiecare dată când faci baie, prin ajustarea direcției și a intensității jetului.

Printre cele mai importante beneficii ale hidromasajului se pot enumera:

–          Ajută la relaxarea musculară

–          Ajută la detensionarea țesuturilor și a mușchilor

–      Reduce celulita

–          Ameliorează febra sau întinderile musculare

–          Ajută la ameliorarea stresului și a insomniilor.

Prin urmare, dacă vrei să ai parte de cele mai relaxante momente și dacă îți dorești să te îndrăgostești de baia ta din nou și din nou, singurul lucru pe care trebuie să îl faci este să îți achiziționezi propria cadă cu hidromasaj.

Sursa foto: shutterstock.com, pexels.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here