Ne aflam în mijlocul campaniei electorale si cu toate ca lupta se anunta a fi una foarte dura, nimic nu pare a tulbura prea mult linistea din judet.
Candidatii tuturor formatiunilor politice nimic nu prea au a ne spune, în afara de a se arata, din când în când, cu degetul unul pe altul.
În cele mai multe cazuri, motivul este cel al afisajului electoral. Democrat-liberalii îi acuza pe ecologisti ca au afise mult prea mari, iar ecologistii acuza ca numarul afiselor portocalii este prea mare. Liberalii nu se lasa nici ei mai prejos, afirmând ca li s-a interzis de catre primar postarea unor bannere si chiar ca acesta îi obliga pe comerciantii bistriteni sa-i afiseze propriile postere, iar cele ale contracandidatilor sa dispara. Peremistii, la rândul lor, sunt suparati tot pe primar, pe care îl acuza ca afisele lor nu sunt postate în zonele principale ale orasului, la vedere.
În alte cazuri, sunt aduse în fata electoratului nerealizarile celor care acum se afla la conducerea judetului ori a urbei. Din prea mult zel, unii se încurca chiar în datele problemei. Mai deunazi, social-democratii au facut o gafa de zile mari, în încercarea lor de a-i palmui pe portocalii, prin nerealizarile primarului. O cladire lasata în paragina, si aflata în patrimoniul Consiliului Judetean, s-a vrut a fi scoasa în fata pentru a arata nepasarea municipalitatii pentru bunul public. Dar ce sa-i faci, daca nu functioneaza “serviciul de informatii” al partidului!
Infrastructura proasta a judetului este si ea scoasa la înaintare de catre democrat-liberali, doar, doar electoratul îsi va da votul din cauza acestui motiv, real de altfel. Bistrita-Nasaud are drumuri atât de proaste, încât nu-ti vine sa mai iesi din casa. Gropi peste gropi, si daca acestea nu sunt, musai ca exista niste cocoase de toata frumusetea numai bune sa-ti distrugi masina pentru care multi dintre noi platim înca rate. Dar decât un kilometru bun de drum mai bine zece cu petece. Ca la omul sarac!
Deci, cum spuneam, sunt lansate acuze de tot soiul. Nimeni însa nu prezinta vreun program real de dezvoltare al judetului, prin care candidatii sa ne aduca si noua alegatorilor, muritorilor de rând, la cunostinta ce au de gând sa faca, cum vor atrage fonduri si cum vor gasi solutii pentru toate problemele existente, în cazul în care vor fi alesi. Sa fie oare din teama ca cel care va câstiga îsi va mai adauga un punct în programul de “guvernare”? Afirm aceasta, deoarece am constatat o mare secretomanie din partea tuturor candidatilor. “Nu pot spune nimic, pentru ca afla rivalii”, este raspunsul general. Eu cred ca nu au nimic de spus, nu au idei si considera ca în acest secol XXI administratia mai poate fi facuta dupa ureche si mai poate fi bazata doar pe promisiuni. Dar vorba presedintelui Basescu, minciuna este o modalitate de a face politica în România! Numai ca, noi românii am avut parte de mult prea multe promisiuni, de minciuni, încât am ramas în aceeasi stare precum cetateanul turmentat al lui Caragiale si ne întrebam la fiecare patru ani: “Eu cu cine votez?”

Liana Muresan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here