Contoarele clasice vor fi înlocuite treptat cu unele inteligente, care vor fi gestionate de la distanță.
Astfel, clienţii vor fi facturaţi pe baza consumului înregistrat la zi şi vor putea să aibă acces la informaţii actualizate şi detaliate despre consumul lor de energie electrică.

În unele zone de distribuţie deja a început instalarea primelor 30 de mii de contoare inteligente. Aproximativ 2, 7 milioane de contoare de acest tip urmează să fie montate de cel mai mare furnizor de energie electrică. Instalarea acestor dispozitive care pot fi operate de la distanţă va oferi o gamă largă de beneficii clienţilor Enel. Prin sistemul de contorizare inteligentă se pot realiza citiri de la distanţă a consumului de energie electrică, dar şi operaţiuni comerciale precum schimbări tarifare, conectări şi deconectări, sporind astfel confortul clienţilor şi reducând inconvenienţa vizitelor la locaţie. Clienţii vor fi facturaţi pe baza datelor actualizate, transmise de contor, se va renunţa la estimări de consum, astfel încât facturile vor reflecta mai bine consumul de energie electrică.

„Suntem extrem de mândri să anunţăm lansarea proiectului nostru pilot de contorizare inteligentă şi ne dorim să continuăm programul de implementare a acestei tehnologii pentru un număr mai mare de clienţi, începând de anul viitor. Enel a fost prima companie de utilităţi care a creat un sistem de contorizare inteligentă, încă din 2001, ce acum deserveşte peste 30 de milioane de clienţi din reţeaua italiană de distribuţie de energie electrică. În România, Enel va instala cele mai avansate echipamente de acest gen, pe care le-a dezvoltat până în prezent. Contoarele inteligente aştern calea pentru dezvoltarea unor tehnologii digitale avansate, ce combina protecţia mediului, eficienţa energetică şi sustenabilitatea economică într-un model integrat – oraşul inteligent”, a declarat Toni Volpe, Country Manager Enel România.

Pentru prima dată, clienţii Enel vor putea să acceseze informaţii detaliate şi actualizate despre consumul lor de energie electrică, fie prin ecranul de afişare al contorului, fie prin intermediul unui computer personal. Această monitorizare în timp real le va permite să îşi facă o planificare adecvată a consumului de energie electrică. Contoarele inteligente înregistrează şi date legate de calitatea serviciului de alimentare cu energiei electrică, şi monitorizează continuitatea acestui serviciu. De asemenea, ele semnalează întreruperile în alimentarea cu energie electrică sau o funcţionare defectuoasă, localizează anomaliile care ar putea fi cauzate de tentative de furt sau fraudă a energiei electrice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.