Având în vedere modificarea calendarului de colectare a deșeurilor în județul Bistrița-Năsăud, vă rugăm să preluați postarea A.D.I. Deșeuri cu privire la ridicarea pubelei galbene în data de miercuri, 22 iunie 2022.

 Miercuri 22 iunie, în Municipiul Bistrița, se colectează pubela galbenă.

Conform noului Calendar de Colectare a deșeurilor din județul nostru, în ziua de miercuri din a 3-a săptămână din lună este programată colectarea deșeurilor reciclabile din plastic / metal, adică pubela galbenă. Mai multe informații despre noul program de colectare a deșeurilor puteți afla accesând www.adideseuribn.ro, secțiunea Calendar Colectare sau la Dispecerat Supercom – 0263.944.

Cetățenii care dețin cantități mai mari de deșeuri reciclabile din plastic / metal, care nu încap în pubela galbenă sunt rugați să depună excesul de deșeuri reciclabile în saci transparenți lângă pubela galbenă. Acești saci cu deșeuri din plastic/metal vor fi ridicați de Supercom odată cu pubela galbenă.

 Vă rugăm să nu amestecați deșeurile reciclabile din hârtie / carton și din sticlă cu fracția de plastic / metal, având în vedere faptul că există date separate pentru ridicarea fiecărui tip de deșeuri reciclabile.

De asemenea, vă rugăm să nu mai depuneți în pubela galbenă deșeuri reziduale( deșeuri alimentare, șervețele folosite, pampersuri, cenușă,
pământ rezultat din măturatul curților, etc), deșeuri vegetale, deșeuri textile, sau deșeuri provenite din construcții.

 Efortul de a colecta deșeurile reciclabile pe fracții separate este important pentru a crește gradul de valorificare și reciclare al acestora. Din aceste motive vă rugăm să fiți responsabili prin respectarea inscripționărilor de pe recipienții de colectare a deșeurilor și să nu mai amestecați deșeurile reciclabile între ele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.