Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Bistrița-Năsăud efectuează verificări încrucișate pentru a afla câți dintre locuitorii județului Bistrița-Năsăud beneficiază într-adevăr de serviciile de salubrizare și câți trebuie să achite taxa de salubrizare. În acest moment, în baza de date există 230.000 de utilizatori, dar autoritățile speră că după aceste verificări numărul lor va fi mai mare.

Consultantul Răzvan Blid, care a acordat asistență ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud în proiectul privind reforma sistemului de salubrizare, a declarat că s-a început o adevărată campanie pentru identificarea tuturor utilizatorilor serviciilor de salubrizare. ”Suntem într-o plină campanie de identificare a tuturor utilizatorilor. Când spun a tuturor utilizatorilor, mă gândesc în primul rând la două mari categorii – persoanele fizice, utilizatorii casnici și agenții economici și instituțiile publice. Această identificare a lor presupune, în funcție de mediul rezidențial, două acțiuni: la case vom face o identificare a lor cu ocazia distribuirii pubelei galbene care înseamnă cip și arondare, iar la blocuri se face o verificare încrucișată. Declarația pe propria răspundere a persoanelor va fi suprapusă cu declarațiile de la asociațiile de proprietari. Tocmai am solicitat asociațiilor de proprietari să ne dea o listă actualizată a tuturor generatorilor pe fiecare apartament, astfel încât noi să putem să facem o arondare corectă ”, a spus Răzvan Blid.

Autoritățile speră ca aceste verificări să ducă la creșterea numărului total al utilizatorilor, lucru care ar putea duce chiar și la scăderea tarifului. ”Ceea ce sperăm este ca într-o lună de zile să nu mai fim 230.000, ci să fim 300.000 de utilizatori. Acesta este un prim aspect în ceea ce privește calcul viitor al taxei de salubrizare, întrucât una e să împarți taxa anuală la 230.000 de utilizatori și alta e să o împarți la 300.000”, a mai spus Blid.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud sunt în prezent 230.000 de utilizatori, circa 50.000 dintre aceștia fiind din municipiul Bistrița.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here