Maria Grapini a tunat și fulgerat luni seară în dezbaterea din Parlamentul European privind situaţia statului de drept în România. „Este un eşec această dezbatere. Liderii lipsesc de aici, sunt laşi”, a afirmat europarlamentarul PSD, potrivit stirileprotv.ro.

„Recent domnul Weber a îndrăznit să vină în ţara mea, în România, să spună Guvernului să sisteze un proces în derulare”, a mărturisit Grapini în intervenţia sa din timpul dezbaterii de la Strasbourg.

Ea a adăugat că „prin intervenţiile oficialilor europeni de fapt aţi afectat justiţia din România. Cetăţenii din România nu înţeleg de ce anumiţi oficiali, anumiţi europarlamentari, se amestecă în procese în derulare. Ce vrem noi, vreo Europă comună? Cum să facem o Europă comună? Guvernul României, pe preşedinţia rotativă, are succces. Vă pare rău că are succes? Că a încheiat atâtea dosare? Pentru ce faceţi acest lucru?”, a tunat și fulgerat europarlamentarul PSD la adresa lui Vera Jourova.

Nici Kovesi nu a scăpat de acuzele lui Grapini. „S-a încheiat anul trecut cu o rezoluţie nedreaptă. Învinovăţiţi România că a schimbat un şef de instituţie, păi şeful acela de instituţie a făcut ravagii în instituţie pe protocoalele pe care le-a admis”, a mai spus europarlamentarul PSD care a conchis. „România nu este Kovesi! România nu este o persoană, sunt 20 de persoane şi vă rog să-i trataţi cu respect”, a conchis spus Grapini.

În februarie, Grapini a fost prinsă și filmată în timp ce sărea la numărătoare peste un vot primit de Kovesi în Comisia LIBE, pentru funcția de procuror-șef european.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here