Ligia Deac, Ministrul Educației, este acuzată că ar fi adus profesori în Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, instituția care concepe subiectele de Bacalaureat, cu scopul de a scădea dificultatea examenului, transmite edupedu.ro.

Mai multe surse din Ministerul Educației și din inspectoratele școlare județene au declarat pentru edupedu.ro că, la presiunea Ligiei Deac, mai mulți profesori au văzut cu o săptămână în urmă subiectele secretizate de Bacalaureat și au trebuit să le aprobe, „pentru a nu se mai întâmpla dezastrul de la simulare”.

Ligia Deac neagă acuzațiile și a declarat că „Ministrul Educației nu are nicio implicare în ceea ce înseamnă procesul de elaborare al subiectelor”. În urma rezultatelor slabe de la simulare, conducerea instituției, în special politicienii, ar fi decis să ia și alte „măsuri” în afară de cele educaționale.

În Bistrița-Năsăud, rata de promovare a Bacalaureatului a fost de 85%, iar un elev a reușit să obțină media 10, acesta absolvind Colegiul Național „Liviu Rebreanu” Bistrița – profilul Matematică-Informatică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.