Forțele de ordine din Bistrița-Năsăud au continuat, în ultimele 24 de ore, acțiunile pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul Coronavirus. Amenzile aplicate celor care nu au respectat măsurile de protecție individuală se cifrează la aproape 8.000 de lei.

La activităţile desfăşurate au participat 49 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică şi cei de la Protecția Consumatorului.

Jandarmii au efectuat verificări în mijloacele de transport în comun, la terase, în parcuri și în zonele de agrement. A fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală în 37 de locații, fiind aplicate 11 sancțiuni, astfel: 4 amenzi în valoare de 2.000 lei, respectiv 7 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Totodată, polițiștii au efectuat verificări în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea și limitarea răspândirii virusului Covid 19.

În cadrul acțiunilor punctuale de ieri, au fost legitimate 82 de persoane și verificate 53 de autoturisme, iar pentru neregulile constatate, au fost aplicate 41 sancțiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ de 5.600 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here