O fată de 15 ani din comuna Dumitra a fost accidentată grav, luni, după ce un atelaj hipo încărcat cu lemne s-a răsturnat peste ea. Copila a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Bistrița, unde medicii au stabilizat-o și au intubat-o, iar mai apoi a fost transferată, în comă indusă, la Secția Clinică de Chirurgie Pediatrică ATI Cluj-Napoca.

La locul accidentului a intervenit echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița.

Din cauză că accidentul s-a petrecut într-o zonă inaccesibilă autospecialei de terapie intensivă mobilă SMURD echipajul medical a ajuns la fața locului cu ajutorul unui un echipaj de pompieri cu șenilată.

„Fata a fost stabilizată de către echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD, intubată și evacuată din zona greu accesibila cu ajutorul echipajului de pompieri care încadrează șenilată. Din locul unde a avut acces ambulanța SMURD, fetița a fost evacuată asistata de către echipajul medical care încadrează terapia intensiva mobila la UPU SMURD Bistrița pentru investigații și îngrijiri medicale suplimentare. Prezintă un traumatism cranian sever și multiple traumatisme”, a transmis Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

La locul accidentului au intervenit pentru a face verificări și polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud.

„Din primele date, pe o pășune situată pe raza comunei Dumitra, un atelaj hipo, încărcat cu material lemnos, în care se aflau un bărbat de 49 de ani și o minoră de 15 ani, s-a răsturnat, accidentând-o pe minoră. Tânăra a fost preluată și transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. 

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, a precizat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ BIstrița-Năsăud.

După ce a ajuns la SJU Bistrița, copila a fost supusă unei serii de investigații de specialitate, iar medicii au decis să îi inducă o stare de inconștiență (comă indusă) și să o transfere la un spital de specialitate din Cluj-Napoca.

„Minora a suferit un politraumatism prin strivire, cu multiple fracturi, contuzii, echimoze, excoriații, este în comă indusă medicamentos și a fost transferată, cu ambulanță cu medic, la Secția Clinică de Chirurgie Pediatrică ATI Cluj-Napoca”, a transmis Camelia Strungari, purtătorul de cuvânt al SJU Bistrița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.