Un tânăr din Domnești s-a ales, duminică, cu dosar penal, după ce polițiștii au aflat că deține nelegal la domiciliul său o armă de tir sportiv, cu care a împușcat mai multe păsări.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, la data de 30 iunie, polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Bistrița s-au sesizat din oficiu și au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Bănuit de comiterea faptei este un tânăr de 19 ani din Domnești care, la data de 30 iunie a.c., ar fi deținut fără drept, la domiciliul său, o armă neletală, supusă autorizării, cu destinația tir sportiv. De asemenea, în urma cercetărilor a reieșit faptul că, în perioada 20 – 30 iunie 2024, acesta ar fi efectuat mai multe trageri cu arma în cauză, în curtea domiciliului său, împușcând diverse păsări.

În urma celor constatate, polițiștii au ridicat în vederea indisponibilizării, de la domiciliul tânărului în cauză, arma – calibrul 4,50 mm- împreună cu muniția aferentă.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase cu privire la infracțiunile de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, braconaj și uz de armă fără drept, în vederea documentării faptelor sub toate aspectele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.