A început școala, iar jandarmii bistrițeni au fost prezenți în mijlocul elevilor din cadrul Liceului Tehnologic Agricol din municipiul Bistrița, informează IJJ Bistrița-Năsăud.

În cadrul activităților preventiv-educative au fost aduse în atenţia tinerilor aspecte care vizează prevenirea violenţei în mediul şcolar și prevenirea absenteismului.

Totodată, alături de jandarmi s-au aflat și reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bistrița-Năsăud.
„Aceste întâlniri urmăresc în special reducerea violenţei şcolare, pregătirea elevilor în legătură cu evitarea unor fapte contravenționale sau penale care pot fi săvârșite în școli sau în afara acestora, prevenirea consumului de substanțe interzise precum şi încurajarea dialogului în vederea identificării principalelor probleme cu care se confruntă tinerii.
Momentele petrecute alături de oamenii legii, le-au oferit tinerilor posibilitatea de a afla și aspecte ce țin de specificul misiunilor pe care le desfășoară jandarmii în județul Bistrița-Năsăud”, precizează Georgeta Cășvan, purtătorul de cuvânt al IJJ Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.