Unul dintre ucigașii bătrânului care locuia pe str. Împăratul Traian din Bistrița a fost condamnat, în prima instanță, la ani grei de pușcărie. Magistrații de la Tribunalul Bistrița-Năsăud i-au aplicat lui Marius Roberto Varga, originar din comuna bistrițeană Lechința, o pedeapsă de 22 de ani de de închisoare. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată în apel. 

La începutul lunii februarie a acestui an, o crimă abominabilă a șocat întregul județ Bistrița-Năsăud. Doi tineri din comuna Lechința au ucis un pensionar în vârstă de 71 de ani.

Bătrânul a fost găsit decedat după trei zile de la incident, pe 6 februarie, de către niște rude. Acesta locuia singur în apartament și nu mai fusese văzut de către vecini chiar din ziua în care a fost omorât. Când rudele bătrânului au intrat în apartament, au avut parte de imagini șocante: victima era pe dușumea fără suflare, pe jumătate dezbrăcată, iar locuința era întoarsă pe dos. Anchetatorii nu au găsit urme de intrare prin efracție în apartament și nici urme de sânge, însă urmele de lovituri de pe corpul bătrânului, precum și alte indicii găsite de anchetatori la fața locului au condus automat spre ideea unei crime.

Marius Roberto (18 ani) și Bogdan Varga (21 de ani) au fost depistați de polițiști în seara aceleiași zile de 6 februarie, cei doi recunoscându-și faptele. Pe 8 februarie, au fost arestați preventiv, fără a mai fi eliberați de după gratii.

În luna mai, Bogdan Varga a fost găsit spânzurat în celula din Centrul de Arest Preventiv din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud. Conform declarației de la acea vreme a procurorului Adrian Briciu, tânărul a rămas singur în celulă în timp ce alți colegi de arest au fost scoși la plimbare, iar în acest răstimp a improvizat un ștreang dintr-un cearceaf.

Ambulanța a fost chemată de urgență și s-a reușit resuscitarea tânărului, după care a fost  transportat la spital. Acesta a fost internat în cadrul secției de Terapie Intensivă, însă organismul acestuia nu a mai rezistat, acesta decedând în cursul nopții.

Marius Roberto Varga a fost trimis în judecată în luna iunie, iar pe 2 decembrie, instanța Tribunalului Bistrița-Năsăud a pronunțat sentința. Acesta a fost condamnat la 22 de ani de închisoare, însă sentința nu este definitivă și poate fi atacată în apel în 10 zile de la comunicare.

Mai multe detalii, citiți în ediția de LUNI, 9 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here