Medicii au anunțat că bărbatul are o formă ușoară a bolii și nu a fost internat în spital, el fiind izolat la domiciliu.

Primele simptome au apărut în urmă cu trei zile, iar infecția a fost confirmată astăzi în urma investigațiilor de laborator, informează Ministerul Sănătății.

Primul caz de variola maimuței din România a fost anunțat la 13 iunie. De atunci au mai fost confirmate încă 3 cazuri, până la cel de astăzi.

Variola maimuţei nu se răspândeşte cu uşurinţă între persoane şi necesită un contact apropiat. Virusul intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură şi prin fluide corporale.

Reamintim că Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat în urmă cu câteva zile că Europa se află în centrul răspândirii variolei maimuței, 85% dintre cazuri fiind pe continentul european.

„Amploarea acestei epidemii prezintă un risc real: cu cât virusul circulă mai mult, cu atât îşi va răspândi mai mult raza de acţiune şi cu atât boala va apărea mai mult în ţările neendemice”, a avertizat Hans Kluge, directorul OMS pe Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here