UN CAZ CARE NU-SI MAI GASESTE PARCA REZOLVAREA!

Prin primavara acestui an, daca imi aduc bine aminte, in inchisoarea Gherla, cu ocazia unei vizite de informare si evaluare in baza Programului UE numit Initiativa pentru dezvoltare si drepturile omului, am intalnit un intelectual, care isi traia drama vietii. Cu ochii in lacrimi si aproape socat de lumea pestrita a infractorilor pe care era nevoit sa o cunoasca si sa si-o si impartaseasca, incerca sa ma convinga ca este victima unui complot si a unei odioase inscenari judiciare de care ii este foare teama.
Dorul de copil, de familie, de putinii prieteni care i-au mai ramas, il ucidea cu fiecare clipa traita intre zidurile inchisorii.
Atunci, Alain Modrea caci asa il cheama pe acest nefericit al soartei, imi povestea cum dintr-un om integru, care nu a facut altceva decat sa isi faca datoria ca functionar al statului, dintr-o functie chiar importanta, Sef Adjunct al Vamii Cluj, printr-o manevra perversa si bine pusa la cale de DNA din care nu au lipsit celebrele metode ale fostei Securitati- legendare, jocuri si combinatii operative, cu un asa zis bun prieten, cunostinta veche de cel putin 6 ani, un evreu pe nume ZUR MOSHE, i s-a organizat un flagrant, in urma caruia a fost arestat.
Cum magistratii judecatori ai Curtii de Apel Cluj, au avut inteligenta sa constate ca domnul Alain Modrea nu este un pericol social, invocand in motivarea sentintei lor de punere in libertate decizii deja celebre ale CEDO, dar si faptul ca, tocmai ca este un intelectual, care isi va asuma si respecta obligatiile impuse de instanta de judecata, iata ca a fost eliberat dupa 50 de zile de arest preventiv, cand calvarul zilelor a luat sfarsit.
Intre timp insa s-au petrecut lucruri de-a dreptul incredibile si nicidecum de o judecata intr-un proces in care sa existe echilibru de forte, arme egale, impartialitate, temeinicie si legalitate.
Martorul cel mai important si complicele in acest timp al domnului Modrea, domnul Zur Moshe, a fost condamnat in regim de urgenta la 3 ani de privare de libertate dar cu suspendare si chiar lasat sa paraseasca tara ajungand in Israel, departe de procurorii si instantele romanesti, in timp ce denuntatorul, un personaj, as zice destul de dubios, beneficiaza de protectie pe fata a DNA-ului, in fata instantei de fond.
Sa pretinzi in calitate de procuror, in sedinta  de instanta de fond publica ca, denuntatorul este sicanat de instanta, mie nu imi miroase a bine.
Sa dai curs audierii de martori in timp ce exista un certificat de grefa de la ICCJ privind o eventuala stamutare, sunt semne certe ca cineva e nemultumit de intorsatura pe care a luat-o acest caz.
Si ca si cum tararea prin mocirla, umilintele si neadevarurile pe care le-a suportat si continua sa le traiasca acest om, nu ar fi fost de ajuns, domnii procurori magistrati de la DNA Cluj l-au convocat din nou la Parchet pentru a-i aduce noi invinuiri intr-un dosar mai vechi din 2007 acuzat pentru infractiunea de abuz in serviciu.
Ce urmaresc domniile lor prin aceste noi manevre cat se pot de dolozive, nu este foarte greu de presupus.
Cineva nu e multumit de linistea pe care si-a capatat-o la noul loc de munca din Judetul Constanta alaturi de prieteni dragi lui, ca a cazut tot in picioare, si vor cu tot dinadinsul sa-l tulbure din nou, sa-l sicaneze si agreseze, fiindca numai asa se simt ei bine facand rau semenilor lor, calcand pe cadavre cu orice pret.
Intrebarea care se pune, este- sunt acei domni cu gulerele albe, din sfera politicului? sau fosti subalterni care trag sforile ca nu cumva domnul Modrea sa se reintoarca pe functia avuta anterior,  sau de ce nu fosti sefi si colaboratori care se tem ca nu cumva domnul Alain sa-si de-a drumul la gura cu afirmatii care sa-i priveasca personal ?
Sigur timpul ne va scoate adevarul la iveala si asta numai datorita unor oameni de bine care respecta si apara legea din ce in ce mai putini in societatea noastra actuala in care discordia a luat locul concordiei si a respectului reciproc fata de oameni.
Pentru toti ceilalti care nu ne doresc decat raul si dezastru in vietile noastre, bucurandu-se de  suferintele noastre, nu le doresc decat ca „ Asa sa-i ajute Dumnezeu si pe ei si familiile lor, precum le doresc ei semenilor lor”.

Analist politic
prof. univ. dr. Florentin SCALETCHI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.