Preşedintele Traian Băsescu a semnat miercuri decretele de promulgare a Legii privind Codul de procedura civilă (Cpc) şi a Legii privind Codul de procedură penală (Cpp), se arată într-un comunicat al Preşedinţiei, potrivit Mediafax.

 

Deputaţii au adoptat săptămâna trecută proiectele privind Codul de procedură civilă şi Codul de procedură penală. Preşedintele Traian Băsescu trimisese, cu o zi înainte, scrisori preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, în care reînnoia solicitarea ca, până la intrarea în vacanţa parlamentară, cele două Camere să aprobe proiectele Codului de procedură penală şi Codului de procedură civilă.

Codul civil a fost publicat in Monitorul Oficial numărul 511. El intra în vigoare la data care va fi stabilită în legea pentru punerea în aplicare a acestuia.

În termen de 12 luni de la data publicării Codului civil, Guvernul este obligat să supună Parlamentului spre adoptare proiectul de lege pentru punerea în aplicare a Codului civil. La fel şi în cazul Codului penal, publicat în Monitorul Oficial numarul 510 din 24 iulie 2009. Guvernul are termen un an pentru a supune Parlamentului o lege prin care să anunţe termenul de intrare în vigoare.

 

Eugen Farcaşiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.