Ministerul Sănătăţii va verifica, începând de marţi,  modul în care se desfăşoară vaccinarea împotriva gripei noi, în cadrul cabinetelor medicilor de familie.

Inspectorii sanitari de stat desfăşoară  acţiuni de control similare şi în cazul vaccinărilor din programul naţional de vaccinare, dar şi împotriva gripei sezoniere.

 

Începând din 12 ianuarie a.c., o echipă a ministerului condusă de prof. dr. Adrian Streinu Cercel  va controla  activitatea medicilor de familie în ceea ce priveşte vaccinarea împotriva virusului AH1N1 a  pacienţilor înscrişi pe liste, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.
Concomitent cu aceste verificări, inspectorii sanitari de stat desfăşoară, în perioada 7 -27 ianuarie a.c., acţiuni de control similare şi în cazul vaccinărilor din programul naţional de vaccinare, dar şi împotriva gripei sezoniere.
Prof. dr.  Adrian Streinu Cercel a atras atenţia medicilor de familie că s-au primit reclamaţii din partea pacienţilor în legătura cu lipsa vaccinurilor din  cabinetele de medicină primară şi cu refuzul medicilor de a vaccina împotriva gripei AH1N1.
"Atragem atenţia că refuzul medicilor de familie de a vaccina cetăţenii şi obligarea acestora de a semna declaraţii prin care să îşi asume eventuale reacţii adverse ale vaccinului pot duce la sancţionare", se precizează în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

 

Liana Mureşan

 

 

1 COMENTARIU

  1. ar trebui verificati la singe si arestati doctori care dau pensi de boala pe spaga gen dr galaxiu care nea luat mai mult decit am primit si acuma prin asistentul lui ne someaza sa ne prezentam cu 500 euro,altfel ne trece pe lista neagra a lui boc,o sa informez politia si o sal prindeti in flagrant f usor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.