Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunțat că inteligența artificială va schimba România și lumea în următorii ani, motiv pentru care „trebuie să fim proactivi în legislația pentru tehnologia avansată.”

„Trebuie să fim pregătiți, fiecare dintre noi și România întreagă, să folosim oportunitățile tehnologiilor inovative în viața noastră. România se află pe traseul unei transformări digitale rapide, sprijinită de finanțări substanțiale. Îmi doresc să ajungem la cele mai bune soluții pentru țară și pentru români, deoarece strategiile, legile, măsurile care visează tehnologia sunt, în final, beneficii pentru oameni, pentru bunăstarea lor.


Actele normative pe care le promovăm trec prin procesul de consultare publică – avem sprijinul societății civile, al mediului privat și academic, și mai mult de atât, avem sprijinul tehnic al echipei Task Force din #MCID, specialiștii care monitorizează investițiile în digitalizare la nivelul întregii administrații publice.
Viitorul României este digital! Împreună cu cele mai străluctie minți ale țării, suntem mai puternici!”, a scris Bogdan Ivan pe pagina sa de Facebook.

1 COMENTARIU

  1. La scurt timp după rotativa guvernamentală premierul Marcel Ciolacu prezent la un eveniment public a făcut o gafă monumentală afirmând că „România trece de la fapte la vorbe”.Numai că
    „Vorba multă, sărăcia omului” , spune un proverb care se referă la faptul că persoanele care vorbesc prea mult, fără să acționeze concret în activități productive, sunt predispuse la săracie.
    Lucrul acesta este este evident mai ales in cazul Ministerului Digitalizării unde se vorbeste mult si se face puțin. Asa se face că România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană la capitolul digitalizare. Potrivit unei analize a Comisiei Europene, țara noastră stă extrem de prost la trei din patru variabile luate în considerare: capitalul uman, integrarea tehnologiei digitale și serviciile publice digitale. Conform clasamentului DESI pe anul 2022, România se află pe ultimul loc cu un scor de 21%, mult în urma penultimei clasate, Grecia (39.4%) a mediei europene (67.3%) sau a primei clasate, Estonia (91.2%) .
    (Vezi: https://digital-strategy.ec.europa.eu/en/library/digital-economy-and-society-index-desi-2022)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.