Marine Le Pen, candidata extremei drepte la alegerile prezidentiale din Franța, a pledat vineri la Moscova pentru o cooperare mai strânsă între Franța și Rusia în lupta împotriva terorismului, relatează AFP și DPA, potrivit Agerpres.

Favorabilă unor legături mai strânse cu Moscova, lidera Frontului Naţional a fost primită de preşedintele Dumei de Stat (camera inferioară a Parlamentului rus), Viaceslav Volodin. Vizita sa, anunţată în ultimul moment, a ridicat numeroase întrebări după acuzaţiile de amestec al Rusiei în campania prezidenţială din Statele Unite ale Americii.

‘Sunt în favoarea dezvoltării relaţiilor cu Rusia în contextul acestei lungi istorii care leagă cele două ţări’, a afirmat Le Pen la începutul întrevederii.

‘Am pledat la toate forurile pentru o cooperare între statele noastre în lupta împotriva terorismului’, a continuat ea, subliniind rolul jucat de Rusia în Siria, unde Moscova sprijină regimul AlAssad, şi cel jucat de Franţa în regiunea Sahel.

Le Pen a afirmat că relaţiile nu foarte bune ale statelor occidentale cu Rusia nu sunt justificate. Rusia şi Franţa ar trebui să coopereze în lupta împotriva celor două mari provocări – globalizarea şi fundamentalismul islamic, a mai spus lidera Frontului Naţional, relatează DPA.

Marine Le Pen a efectuat mai multe vizite în Rusia şi a fost subiectul unei acoperiri mediatice foarte favorabile din partea presei de stat ruse. Ea face parte dintre politicienii europeni care au pledat pentru o apropiere de Vladimir Putin şi care au aprobat anexarea de către Rusia în 2014 a peninsulei ucrainene Crimeea.

Nicio altă întrevedere cu reprezentanţi ai Kremlinului sau guvernului rus nu este prevăzută în cadrul vizitei de vineri de la Moscova a liderei extremei-drepte franceze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.