Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a semnat primele 10 contracte pentru finanţarea din fonduri europene a cheltuielilor spitalelor Covid-19, în valoare totală de 205,1 milioane lei şi finanţate în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM). Printre primii beneficiari se află și Primăria municipiului Bistrița care primește 870.000 lei prin proiectul „Sprijin pentru persoanele vulnerabile” – proiect de tip C.

Dintre proiectele semnate de ministrul Marcel Boloș, 8 sunt de tip A (proiecte de investiții pentru unitățile sanitare publice) și 2 sunt de tip C (investiții pentru direcțiile generale de asistență socială și protecția copilului).

Prin intermediul acestui proiect, Primăria Bistrița a solicitat finanțare europeană pentru dotarea centrelor destinate persoanelor vulnerabile din Bistrița cu echipamente și materiale de protecție sanitară, acestea urmând să fie utilizate atât pentru prevenirea, cât și pentru tratarea unor posibile infecții cu noul coronavirus.

Grupul țintă al proiectului este format din:

  • persoanele vârstnice care beneficiază de serviciile oferite de Căminul pentru persoane vârstnice;
  • persoanele adulte fără adapost care beneficiază de serviciile Centrului de noapte și cazare persoane adulte fără adăpost;
  • angajați ai celor două centre sociale, precum și vizitatori/apartinători ai persoanelor cazate în acestea.   

Proiectul va fi finațat prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare, valoarea totală a acestuia fiind de circa 870.000 de lei, care reprezintă 100% asistența financiară nerambursabilă. Din această sumă, 809.000 de lei (circa 167.000 de euro) reprezintă valoarea materialelor si a echipamentelor  de protectie, iar diferența este reprezentată de cheltuielile de audit financiar, informare si publicitate si management de proiect.

Durata de implementare a proiectului este de 9 luni.

1 COMENTARIU

  1. Cum sprijină primaria persoanele vulnerabile, , dandu le afara din serviciu motiv, su varsta de pensionare dar prisecara , albu, pacurar, gsbrian si alti care beneficiaza si de pensie si de salariu si ai peste 65 ani?
    Rusine primare, vece.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.