Agrostar a cerut şi a obţinut de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) completarea prevederilor Ordinului în sensul că „eliberarea adeverinţei nu poate fi condiţionată de existenţa datoriilor la bugetul local”, potrivit Mediafax.ro.

„Această solicitare a venit ca urmare a faptului că, în anii trecuţi, au fost nenumărate cazuri în care fermierii nu au putut obţine aceste adeverinţe de la primării, deoarece înregistrau debite la bugetele locale. Or, conform regulamentelor UE, obţinerea subvenţiilor nu poate fi condiţionată de existenţa datoriilor şi/sau de plata acestora”, a declarat secretarul general al Agrostar, Horaţiu Raicu.

Totodată, federaţia a obţinut şi eliberarea gratuită de către medicii veterinari a adeverinţelor pentru crescătorii de animale.

Reprezentanţii Agrostar, Proagro şi Lapar s-au întâlnit, miercuri, cu reprezentanţii Ministerului Agriculturii, scopul fiind acela ca aceste organizaţii, membre în cadrul Comisiei de Dialog Social din cadrul Ministerului Agriculturii, să îşi poată spune punctul de vedere asupra modificarilor Ordinului 619/2015, modificări iniţiate de către Ministerul Agriculturii.

Întâlnirea a venit ca urmare a faptului că, în cadrul Comisiei de Dialog social de luni, cele trei organizaţii şi-au exprimat nemulţumirea faţă de faptul că nu au fost consultate anterior punerii pe ordinea de zi a comisiei a propunerilor de modificare a ordinului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.