Senatorul Cristian Daniel Florian este de părere că serviciile Trezoreriei nu sunt adaptate secolului în care trăim, astfel că cere Prim-ministruli Dacian Cioloș, și Ministrului Finanțelor Publice Anca Dragu, implementarea unui serviciu electronic de plăți, verificări ale conturilor dar și alte operațiuni financiar-contabile online.

În România anului 2015, a unei Românii care se poate lăuda cu una din cele mai mari viteze de lucru pe internet, instituția numită TREZORERIE, instituție importantă a statului român, oferă încă servicii la nivelul secolului trecut. Practic, Trezoreria nu e capabilă la această oră să ofere clienților, fie persoane juridice, fie primării sau alte instituții ale statutului, servicii online, ceea ce îngreunează activitatea acestor structuri.

Cele mai bune exemple în acest sens sunt primăriile, instituții care lucrează în mod curent cu Trezoreria Statului și care, ori de câte ori trebuie să facă diferite operațiuni, sunt obligate să își trimită contabilul sau un delegat în orașul unde își are sediul Trezoreria, deși, de multe ori e vorba de un simplu extras de cont. Sunt primării și la 30-40 de kilometri distanță de orașul în care își are sediul Trezoreria, iar doup sau trei drumuri pe săptămânp, adicp câteva sute de kilometri dus-întors în fiecare lună, fac ca bugetul respectivei primării să fie viciat de sume importante de bani pentru consumul mare de carburanți, la care se adaugă și suplinirea respectivului funcționar care este nevoit să absenteze o zi întreagă pentru un serviciu care ar putea fi rezolvat doar cu un singur click.

Domnule Prim-ministru Dacian Cioloș, doamnă Ministru al Finanțelor Publice Anca Dragu, sunt sigur că implementarea unui serviciu electronic de plăți, verificări ale conturilor dar și alte operațiuni financiar-contabile online ar rezolva toate aceste lipsuri. Știu că derularea unui asemenea proiect nu va fi deloc ușoară și nici ieftină, dar, dacă am calcula banii publici cheltuiți pe combustibil de miile de primării și instituții publice pentru a asigura transportul la sediile Trezoreriei în vederea efectuării unor operațiuni bancare, cred că ajungem cu toții la concluzia că este un efort ce trebuie făcut de Guvern în vederea soluționării acestei probleme”, a precizat Senatorul Cristian Daniel Florian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.