Doar în ultimul an la Spitalul Judeţean de Urgenţă au venit din centre medicale mari şi de renume un număr de 22 de medici specialişti. Cei mai mulţi dintre ei au ales Bistriţa ca urmare a investiţiilor făcute în sistemul sanitar în ultimii patru ani. Este vorba de noul Bloc Operator dar şi de Ambulatoriul care va intra în funcţiune pe data de 2 decembrie.

Sănătatea este unul dintre sistemele prioritare în mandatul nostru și am reușit să implementăm câteva proiecte administrative extrem de importante la spital: maternitate, ambulatoriu, secție de chirurgie, bloc operator și celelalte investiții. Pe bună dreptate, foarte multă lumea mi-a spus: bine, facem investiții, dar ce facem cu partea de resursă umană? Iată că încep să se întâmple lucruri și în această zonă. După multe investiții, suntem în situația extrem de favorabilă să vă prezentăm o parte din noii medici de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița. În ultimul an și jumătate au venit 22 și avem alți 20 care sunt la specializări, deci propriu-zis în câțiva ani, după ce vor termina specializările, putem vorbi de 42 de noi medici la SJU”, a declarat președintele CJ, Radu Moldovan.

Noii medici au fost prezentaţi de directorul pentru îngrijori, Gabriela Remeş.
De asemenea, Radu Moldovan a menționat că se fac demersuri la ANL pentru construirea unor locuințe cu destinație specială.

„Am făcut o adresă către ANL semnată de primele trei instituții ca importanță, CJ, Prefectura și Primăria Bistrița, contrasemnată de câteva zeci de instituții publice, prin care în baza legilor în vigoare am solicitat sprijinul ANL pentru construcția unor locuințe cu destinație specială, nu locuințe tip ANL pentru tineri sub 35 de ani, aici se încadrează toți și pot depune cerere la Primărie, ci este vorba de locuințe pentru medici rezidenți, profesori debutanți și specialiști în diferite instituții ale statului. Am identificat un teren, proprietate publică a județului și în administrarea SJU, pe strada Prundului, în partea de jos a orașului, pe care suntem dispuși să-l oferim ANL pentru construirea unor locuințe pentru aceste categorii”, a mai adăugat Radu Moldovan.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.