RNP-ROMSILVA-Administrația Parcului Național Munții Rodnei (APNMR) a organizat un simpozion național pentru diseminarea rezultatelor proiectului ”Măsuri de management conservativ al biodiversităţii Parcului Naţional Munţii Rodnei”.
Acesta a avut loc în perioada 19-20 noiembrie 2015, pe Valea Cormaia -Pensiunea Decorale. Proiectulesteimplementat de Administrația Parcului Național Munții Rodneiin calitate de beneficiar, în perioada 2010-2015, cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu – Axa prioritară 4 – Implementarea sistemelor adecvate de management pentru protecţia naturii, Fondul European de Dezvoltare Regională.

La eveniment au participat 55 persoane, reprezentanți ai ariilor naturale protejate din România: Parcul Național Retezat, Parcul Național Călimani, Parcul Național Buila Vânturarița, Parcul Național Cheile Bicazului-Hășmaș, Parcul Natural Apuseni, Parcul Natural Munții Maramureșului, Parcul Natural Putna Vrancea, Parcul Natural Balta Mică a Brăilei, Situl Natura 2000 Larion, alți administratori și custozi de arii naturale protejate din județ și din țară, organizații neguvernamentale care sunt implicate în custodia unor arii protejate (Harta Verde, Asociația ECO RODNA, Scatiii Anieș, Asociația Cheile Lăpușului, Societatea Ecologistă Maramureș), autorități publice (Agenția pentru Protecția Mediului din Bistrița-Năsăud și Cluj-Napoca, Garda Națională de Mediu-Comisariatul Județean Bistrița-Năsăud), muzee (Muzeul Maramureșului din Sighetu Marmației).

„Simpozionul a cuprins o serie de prezentări ale rezultatelor obținute în cadrul proiectului menționat, cu privire la evaluarea stării de conservare a 74 specii și 27 habitate comunitare din Parcul National Muntii Rodnei și din situl Natura 2000 Munții Rodnei, susținute de Administrația Parcului cât și prezentări din partea cercetătorilor implicați în campaniile de cercetare, prezentări ale altorproiecte similare din țară, axate pe obiectivul de conservare a biodiversității. De asemenea, simpozionul a cuprins și un workshop focusat pe analiza problemelor și oportunităților actuale în ariile naturale protejate din România”, informează managerul de proiect, Biologul dr. Claudiu Iușan.
IUS_0035

IUS_0064

IUS_0215

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.