Crezi că poți prezice cu acuratețe rezultatele Cupei Mondiale? Ai încredere în succesul echipei tale preferate de fotbal meci de meci, deși nu ai pariat niciodată în favoarea ei? Ai un marcator pe care îl admiri și ești sigur că va nimeri coșul norocos, dar nu ai avut niciodată curajul să pui bani reali în spatele convingerii tale?

Dacă ești începător la pariuri sportive, poate fi foarte ușor să te lași descurajat și foarte greu să riști pentru prima dată – fie nu înțelegi detaliile tehnice, fie nu ai un mentor care să te ajute. Tocmai de aceea, ți-am pregătit 4 lucruri  pe care trebuie să le știi dacă plasezi pariuri pentru prima dată.

#1 Înțelege conceptele de bază

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să înțelegi în ce constau mai exact pariurile sportive. Pe scurt, jucătorii plasează un pariu pe rezultatul unui anumit eveniment sportiv, fie că vorbim de un meci de fotbal sau de basket. Dacă ai intuit bine, vei fi premiat, dacă te-ai înșelat, biletul e necâștigător.

Dacă nu ai mai pariat până acum, există 3 concepte de bază pe care trebuie să le înțelegi: 

  • Selecție – este etapa în care alegi pe ce vei paria sau, mai exact, ce crezi că se va întâmpla în cadrul unui eveniment. Etapa de selecție trebuie să fie foarte specifică, nu poți paria, de exemplu, pe Cupa Mondială în general – trebuie să selectezi o echipă și un rezultat clar (ex: 0-0, 1-0).
  • Miză – se referă la suma pe care o pariezi. Dacă ești novice, îți sugerăm să începi cu bani puțini, de care să nu-ți pară rău dacă riști prea mult și îi pierzi – ex: 10 RON. Asemeni cazinourilor, unele case de pariuri au mize minime și maxime impuse – îți recomandăm să verifici și acest aspect înainte să începi.
  • Cote – acestea reprezintă probabilitatea ca un eveniment să se petreacă. De asemenea, cotele determină și cât vei fi plătit de casa de pariuri pentru biletul tău, dacă este câștigător.

#2 Informează-te

Fii la curent cu performanța echipei preferate și a marcatorilor, învață de la pariori mai experimentați și, nu în ultimul rând, plasează pariuri cunoscute și simple (pariu acumulator, ambele marchează, pariu pe numărul de goluri sau puncte, handicap asiatic) și ferește-te de selecții foarte complicate. 

Îți recomandăm să consulți și zecile de site-uri cu ponturi pariuri din România. La o simplă căutare, vei găsi zeci de platforme de încredere operate de profesioniști care includ ponturi zilnice gratuite pe sute de evenimente (Liga Campionilor, Europa League), dar și sporturi (pronosticuri fotbal, basket, handbal etc.).

#3 Menține așteptări realiste

Este ușor ca începător să capeți o imagine denaturată în ceea ce privește succesul la pariuri sportive. Poate ai un prieten care susține că pune bilete câștigătoare de fiecare dată. Poate citești poveștile celebrităților de la Hollywood care își dublează sau chiar triplează banii pe un eveniment norocos. Însă, adevărul este că foarte puțini oameni trăiesc exclusiv din veniturile acumulate de pe urma pariurilor sportive. Sfatul nostru este să le tratezi ca pe un hobby, să-ți controlezi mereu bugetul și să nu te lași purtat de val, chiar dacă ai nimerit câteva selecții norocoase în mod consecutiv.

Statistic vorbind, chiar și pariorii profesioniști care trăiesc din asta pierd în medie 40-45% din pariurile plasate. 

#4 Pariază doar pe sporturi pe care le cunoști

Acesta este poate cel mai important sfat din lista noastră. Ai șanse mult mai mari să plasezi un pariu câștigător pe un sport pe care îl înțelegi sau poate chiar îl și joci la nivel amator sau profesionist. Mulți începători, însă, sunt tentați să-și încerce norocul la zeci de sporturi din prima – casele de pariuri te pot conecta online cu sute de evenimente, însă fără disciplina de a învăța despre fiecare sport în parte, despre echipe, marcatori, performanța acestora din trecut, dar și posibilitățile de pariere, ai șanse foarte mici să câștigi.

Sperăm că toate sfaturile noastre de mai sus te-au ajutat – spor la selecții norocoase!

Decizie ONJN Nr. 2432 / 26.11.2020. Interzis utilizatorilor sub 18 ani.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here