23 august 1939, zi neagră pentru români! A fost semnat Pactul secret Ribbentrop-Molotov între Germani şi Rusia Sovietică, iar ruşii au ocupat Basarabia, Nordul Bucovinei şi Ţinutul Herţa

49

La 23 august 1939, s-a semnat la Moscova, Tratatul de neagresiune germano-sovietic, Pactul Ribbentrop-Molotov, care, într-un protocol adiţional secret, prevedea împărţirea sferelor de influenţă în Europa de Est. Ca urmare a Pactului Ribbentrop-Molotov, România a fost obligată să cedeze, în 1940, Basarabia, Bucovina de Nord şi Ţinutul Herţei, URSS-ului. Pactul criminal Ribbentrop-Molotov a servit bază pentru ocuparea a teritoriilor româneşti de către Armata Sovietică la 28 iunie 1940, transmite Romanian Global News.


Cu ocazia semnării Tratatului de neagresiune dintre Reichul german şi Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste (U.R.S.S.), la Moscova în data de 23 august 1939, plenipotenţiarii semnatari din partea celor două părţi au discutat, în cadrul unor convorbiri strict confidenţiale, problema delimitării sferelor de influenţă în Europa răsăriteană.

Conform Actului Adiţional Secret al Pactului, partea sovietică accentuează interesul pe care-l manifestă faţă de teritoriul dintre rîurile Prut şi Nistru, fosta ocupaţie ţaristă a jumătate din Moldova sau aşa zisa Basarabie Ţaristă, iar, Partea germană îşi declară dezinteresul politic total faţă de acest teritoriu. Pactul este semnat din partea Guvernul Reichului german de I.V. Ribbentrop, iar din partea Guvernului U.R.S.S. de către Veaceslav Molotov (Viaceslav Mihailovici Skriabin) în prezenţa lui Stalin.

Semnarea Protocolului Secret a Pactului Ribbentrop-Molotov a permis ocuparea nepedepsită a teritoriilor româneşti de către Uniunea Republicilor Sovietice Socialiste (U.R.S.S.) la mai puţin de un an după semnarea acestuia şi anume la 28 iunie 1940.

În conjunctura naţională şi internaţională indicată mai sus, România este prinsă de planurile mişeleşti ale lui Hitler şi Stalin de divizare a Europei Centrale şi de Est, planuri ce afectează România, prin utimatumul sovietic, la 26 iunie 1940.

Administraţia şi Armata română se retrag de pe teritoriile dintre Prut şi Nistru ale României precum şi din Bucovina de Nord, iar în ziua de 28 iunie 1940 primele unităţi militare sovietice pătrund în teritoriile supuse ultimatumului.

Dumnezeu să-i odihnească pe cei care au fost asasinaţi de către hoardele naziste şi bolşevice!

1 COMENTARIU

  1. Pai… ne-au dezmembrat… Au stiut ei de ce … Astazi, toti strainii, ne-ar desfiintza ca stat national, asta-i crudul adevar si noi numa nu vrem sa pricem si gata .
    Nu pricep efectiv de ce noi romanii, nu suntem agreati de absolut nimeni , decum „iubiti „… de cineva si suntem un popor blestemat de Dumnezeu, ptr ca ne-am impuscat conducatorul in Ziua de Sfant Craciun !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here