Anul trecut, polițiștii Biroului pentru Imigrări al județului Bistriţa – Năsăud au depistat pe teritoriul județului 14 străini în situații ilegale și au emis 8 decizii de returnare de pe teritoriul României. Totodată, polițiștii de la Imigrări au aplicat 32 de sancțiuni contravenționale în valoare de 15.400 lei. De asemenea, au asigurat managementul șederii și rezidenței pe teritoriul României pentru aproape 650 de persoane, din care circa o treime sunt cetățeni din state din afara Uniunii Europene.

Polițiștii din cadrul Biroul pentru Imigrări al județului Bistriţa – Năsăud, în cursul anului 2018, au asigurat managementul șederii și rezidenței pe raza județului pentru 648 de persoane, dintre care 235 străini din state terțe, cei mai mulți din Republica Moldova, China şi Ucraina, și  413 de cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH, majoritatea din Italia, Spania și Germania.

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României sunt: conexe dreptului la unitatea familiei (reîntregirea familiei, membrii de familie ai cetăţenilor români, UE sau SEE), angajare în muncă, sau stabilire permanentă pe teritoriul ţării noastre, transmit reprezentanții Biroului pentru Imigrări al judeţului Bistriţa – Năsăud.

Astfel, în ceea ce priveşte admisia în România, în perioada de referinţă au fost soluţionate 17  invitații depuse pentru străini din Egipt, Sri Lanka, Iordania, etc.

De asemenea, a fost aprobată prelungirea dreptului de ședere și au fost emise 87 de permise de ședere, dintre care 74 pentru ședere temporară și 13 pentru ședere pe termen lung. Au fost eliberate 79 de certificate de înregistrare și o carte de rezidență permanentă.

Potrivit sursei citate, în aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 29 cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 29 avize de angajare pentru lucrători permanenţi, pentru străini din India, Nepal și China.

Pe linia combaterii șederii ilegale, în perioada de referință, polițiștii bistrițeni de la Imigrări au organizat 99 de acțiuni și controale, în urma cărora au depistat 14 străini în situații ilegale.

Pentru străinii aflaţi în situaţii ilegale sau care nu mai întruneau condiţiile prevăzute de lege pentru acordarea sau prelungirea dreptului de şedere, au fost emise 8 decizii de returnare, prin care s-a stabilit obligația de returnare sau termenul pentru plecarea voluntară de pe teritoriul României, iar ceilalți 6 străini au fost puşi în legalitate„, precizează sursa citată.

De asemenea, s-a acordat tolerarea rămânerii pe teritoriul României pentru trei cetățeni străini din Albania, Guatemala şi Brazilia, ulterior aceştia obţinând un drept de şedere temporară în scopurile prevăzute de normele legale privind regimul străinilor în România.

Totodată, au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale în valoare de  15.400 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.