Peste 200 de gospodării din Bistrița-Năsăud sunt în continuare nealimentate cu energie electrică, din cauza avariilor produse la rețeaua electrică. Potrivit Instituției Prefectului, echipele intervin pentru remedierea avariilor produse.

Miercuri seara, aproape 6.000 de consumatori din mai multe localități ale județului au fost afectați de avariile produse la rețeaua electrică. Probleme au fost în localitățile Piatra Fântânele, Cușma, Dorolea, Colibița, Șant, Tiha Bârgăului, Tureac, Unirea, Livezile, Mureșenii Bârgăului, Rusu Bârgăului, Mijlocenii Bârgăului, Prundu Bârgăului.

De asemenea, tot din cauza condițiilor meteorologice au fost probleme și pe rețeaua de drumuri naționale, dar și pe calea ferată. În Pasul Tihuța, traficul rutier s-a desfășurat cu dificultate din cauza viscolului. De asemenea, circualția feroviară pe relația Vatra Dornei  – Ilva Mică a fost blocată din cauza unor copaci căzuți pe calea ferată.

Județul Bistrița-Năsăud a ieșit de sub avertizare meteorologică cod portocaliu de vânt și viscol. Avertizarea a fost valabilă până joi dimineața, la ora 08:00.

UPDATE

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bistrița-Năsăud informează că polițiștii, pompierii și jandarmii montani au fost la datorie în noaptea de miercuri spre joi și au acționat pentru înlăturarea și remedierea problemelor provocate de vântul puternic și de viscol.

Astfel, jandarmii de la posturile montane de pe raza judeţului Bistrița-Năsăud au intervenit în sprijinul autorităţilor locale:

Postul de Jandarmi Montani Rodna:

  • în localitatea Valea Vinului, a fost acordat sprijin lucrătorilor SVSU, pentru înlăturarea unor copaci căzuţi pe drum;
  • s-au luat măsuri de asigurare a zonei la un incendiu izbucnit la hornul unei case din localitatea Rodna;
  • verificarea în comun cu lucrătorii SVSU a traseului care face legătura între localităţile Şanţ şi Lunca Ilvei: s-a constatat faptul că pe drum erau căzuţi mai mulţi arbori, acesta urmând a fi deblocat astăzi , 06.02.2020 ;

Postul de Jandarmi Montani Piatra Fântânele:

  • a acordat sprijin echipajului I.P.J. B.-N. pe DN17, Ocolului Silvic Tiha Bârgăului
    pentru deblocarea drumului forestier care face legătura între DN17 – Lunca Ilvei;
  • momentan drumul spre Ciosa este blocat de zăpadă, au fost informate
    autorităţile locale şi urmează a fi deblocat astăzi, 06.02.2020 ;

Postul de Jandarmi Montani Colibiţa:

  • jandarmii montani au acordat sprijin lucrătorilor Primăriei Bistriţa-Bârgăului
    pentru deblocarea drumului forestier Sub Deal din Colibiţa

De asemenea, pe DN 17, în Pasul Tihuța, ca urmare a fenomenelor meteo înregistrate, conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud a dispus suplimentarea echipajelor rutiere pentru monitorizarea traficului și dirijarea circulației în zonă. Astfel, pentru evitarea blocajelor, polițiștii Serviciului Rutier și cei ai Secției 2 au verificat toate auvehiculele care urmau să urce Pasul Tihuța. Totodată, au dirijat circulația și, împreună cu utilajele de deszăpezire, au condus coloanele formate în zonă.

Drumul comunal 44, între localitățile Șant și Lunca Ilvei a fost blocat în cursul nopții, însă conform datelor din teren, în momentul de față este deblocat datorită intervenției SVSU Șanț, SVSU Lunca Ilvei și personalului din cadrul Ocolului Silvic Șanț și al Ocolului Silvic Lunca Ilvei.

Potrivit CJSU, în ceea ce privește transportul feroviar, circulația pe calea ferată Vatra Dornei – Ilva Mică a fost blocată de copaci căzuți pe calea ferată. Lucrările au fost sistate până dimineață, din cauza condițiilor impuse de vreme. Călătorii au fost transportați prim mijloace auto întreFloreni și Ilva Mică. Momentan, circulația feroviară este întreruptă. Se intervine pentru înlăturarea copacilor de pe calea ferată.

Pe raza județului, nu au fost înregistrate probleme din punct de vedere al alimentării cu gaze naturale și nici avarii la rețeaua de alimentare cu apă. Mașinile speciale ale Aquabis și personalul au fost toată noaptea la dispoziția dispeceratului.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud monitorizează în continuare evoluția fenomenelor prin centrul operațional din cadrul ISU Bistrița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.