Luna cadourilor goleşte serios bugetul local al municipiului Bistriţa. Primăria Bistriţa a plătit anul acesta doar pentru iluminatul ornamental suma de 110.000 de lei, asta în condiţiile în care cea mai mare parte a beculeţelor sunt aceleaşi de anul trecut. La acestă sumă s-au mai adăugat şi 75.000 de lei, din care municipalitatea va plăti atât şampania ce va fi servită de Anul Nou bistriţenilor aflaţi pe Pietonalul Liviu Rebreanu, cât şi cadourile oferite în prag de sărbătoare copiilor şi vârstinicilor.

Iluminatul ornamental, haina de sărbătoare a municipiului Bistriţa în această perioadă a anului nu pare a fi înnoită, asta deşi Primăria Bistriţa a cheltuit nu mai puţin de 110.000 de lei pentru această cauză. Ca atare, bistriţenii vor avea aceleaşi beculeţe colorate ca şi în anul trecut, doar în puţine locuri fiind aduse unele noi. Mai mult, angajaţii Direcţiei de Administrare a Domeniului Public (DADP) din cadrul Primăriei Bistriţa nici nu au avut foarte mult de lucru, ghirlandele luminoase rămânând încă de anul trecut pe stâlpii municipiului. În ultimii doi ani municipalitatea a investit în ledurile ce îmbracă principalele străzi aproximativ 150.000 de lei.

Cadouri de 75.000 de lei

Primăria Bistriţa a alocat anul acesta suma de 75.000 de lei pentru achiziţionarea cadourilor pentru copiii din şcolile şi grădiniţele speciale din municipiu şi cartierele aferente. Aceştia au fost vizitaţi de reprezentanţii primăriei, care le-au împărţit dulciuri şi băuturi răcoritoare. Nici vârsticii nu au fost uitaţi. Aceştia au primit de asemenea cadouri ce constă în dulciuri şi diverse articole de îmbrăcăminte. Din acestă sumă, primăria va cumpăra şi şampania care va fi servită bistriţenilor ce vor serba intrarea în noul an pe Pietonalul Liviu Rebreanu. Suma alocată anul acesta pentru micile atenţii de sărbători a fost considerabil mai mare faţă de anul trecut, când din bugetul local s-au plătit numai 50.000 de lei.

Gratuităţi

Primăria Bistriţa a fost de asemenea scutită de câteva plăţi, care mai reduc o parte din cheltuielile acestui sfârşit de an. Astfel, cei patru brazi amplasaţi în piaţa Mihai Eminescu, zona Lama, Prefectură şi pe Pietonalul Liviu Rebreanu au fost primiţi de la Direcţia Silvică Bistriţa-Năsăud, atât spre bucuria municipalităţii, cât şi spre deliciul bistriţenilor. De asemenea, primăria nu va trebui să plătescă anul acesta nici spectacolele deja devenite tradiţie. Acestea vor fi organizate de către Casa Municipală de Cultură „George Coşbuc”, scutind astfel municipalitatea de o cheltuială în plus.

Primăria Bistriţa a renunţat anul acesta şi la celebrul foc de artificii de anul nou. Revelionul va fi sărbătorit fără artificii, cel puţin până la terminarea lucrărilor la turnul Bisericii Evanghelice, ce a fost mistuit de flăcări în vara acestui an. Asta ar putea fi considerată o altă economie făcută de municipalitate, însă având în vedere cele câteva sute de mii de lei cheltuite în această lună, pare o nimica toată.

Alexandra Roman

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.