Şapte lutieri din România, cinci din judeţul Mureş şi doi din judeţul Cluj, vor reprezenta România la cel mai mare concurs de instrumente muzicale care va avea loc la Cremona, Italia, în luna octombrie.

Competiţia de la Cremona este organizată din trei în trei ani, iar la această ediţie lutierii mureşeni, concurează cu o vioară, patru violoncele şi două contrabasuri.

Printre lutierii mureșeni care vor reprezenta România, se află și Francisc Gyorke, cel care în anul 2012 a ocupat locul III la secţiunea contrabas a concursului de la Cremona.

„Prin simpla participare la această competiţie poţi să vezi nivelul la care le execuţi. De exemplu a fost un concurs la Mittenwald care se desfăşoară din 4 în 4 ani. Este renumit şi acolo au fost 6 sau 7 lutieri din Reghin. Este un loc 6 al domnului Bândilă. Eu am luat locul 15 la violoncel. Asta denotă că noi, în Reghin, ceea ce facem are valoare. Şi materia primă şi sunetul sunt de calitate”, a declarat presei, joi, Francisc Gyorke.

Instrumentele selectate pentru finală vor fi expuse la Cremona până la jumătatea lunii octombrie apoi, toate produsele înscrise în concurs vor apărea în catalogul evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.