Jurnalistul Ion Cristoiu vorbeşte despre planul din PSD şi cum aşteaptă unii lideri să vadă efectele scrisorii în partid pentru a acţiona ulterior, în sensul de a alege o tabără. „Indiferent de cum va fi, PSD iese jumulit din disputa aceasta”, spune jurnalistul, potrivit Mediafax

 

Despre scrisoarea nemulţumirilor din partid, apărută în spaţiul public miercuri, scrisoare alcătuită din 19 puncte, primul din ele referindu-se la demisia lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte PSD şi al Camerei Deputaţilor şi asigurarea interimatului de Viorica Dăncilă. Jurnalistul Ion Cristoiu spune că aceasta aduce numai lucruri certe şi explicabile.

Sursa foto: stiripesurse.ro

„Ne transmite lucruri certe, explicabile. Care este motivul pentru care cei trei iniţiatori nu au făcut o conferinţă unde să citească scrisoarea? Important este documentul, criticile aduse lui Liviu Dragnea. Ca să declanşezi o dezbatere, scrisoarea trebuia citită. Apoi, scrisoarea nu este cea invocată, deoarece se vorbea de 28-30 de lideri judeţeni, membri ai Comitetului Executiv, nu şefi de organizaţii de tineret.

Întrebarea care se pune este: de ce nu semnează? Cea mai mare întrebare pentru că un asemnea document. Una este să îl semnezi şi alta e să îl susţii (…) Faptul ca nu au semnat scrisoarea arată că 99% sunt oportunişti şi ai lui Dragnea şi din tabăra Firea” , spune Ion Cristoiu.

Jurnalistul este de părere că preşedintele PSD, Liviu Dragnea a făcut o mişcare fulgerătoare pentru a nu extinde „incendiul” în partid.

„Liviu Dragnea a făcut o mişcare fulgerătoare pentru a nu se extinde „incendiu” în partid. Singura prudenţă este următoarea: ca nu cumva să fie un plan pus la punct, ca după iniţiatori să fie valuri de lideri grei care să iasă public. Atunci pot spune ca este un plan, că s-a declanşat bomba. Depinde însă de cât este de pus planul la punct. Poate să fie o acţiune la plesneală: pentru că nu au făcut conferinţa, ca a venit Ţuţuianu şi a spus iată scrisoarea pe care o mai arăt din când în când, faptul că nu mai sunt 30 de semnături. Joia trecută se spunea că sunt 25 sau 30 de semnături ale unor membri Cex. Asta i-ar fi legat de mâini şi de picioare pe aceştia în cazul unui Comitet Executiv. Dacă semnau 30, Dragnea putea să plece acum din partid. Şi vorbim aici de lideri grei, de exemplu Oprişan, nu Ţuţuianu.
La şedinţa Comitetului Executiv pot da înapoi, vorbele pot fi retrase, băieţii zic «să vedem cum se aleg apele, dacă noi ne dăm seama până vineri că Liviu Dragnea rămâne şi o dăm afară pe Firea, dacă nu, îl dăm afară pe Dragnea».

PSD se reuneşte în şedinţa Comitetului Executiv vineri, de la ora 12.30, potrivit Mediafax

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.