Pagubele produse de pesta porcină africană sunt estimate la peste 3 miliarde de euro. Marii fermieri au fost nevoiţi să concedieze mii de angajaţi şi nu şi-au primit încă despăgubirile pentru animalele sacrificate. Fiul lui Liviu Dragnea e singurul fermier din România care şi-a vândut porcii exact înainte de declanșarea epidemiei. Iar nașul său e cel care face profit de pe urma acestui dezastru, deoarece vinde fără licitație dezinfectatul folosit în focare, conform Digi 24

 

 

Potrivit jurnalistului Cătălin Tolontan, Valentin Dragnea a avut „inspiraţia” să vândă peste 10.000 de animale chiar înainte ca focarul să cuprindă judeţul Teleorman. Potrivit datelor prezentate de jurnalist, ferma din Salcia a fiului lui Liviu Dragnea avea, în iulie 2017, 13.585 de porci.

Ministrul-Agriculturii-Petre-Daea

Noi suntem chiar copii, să digerăm o asemenea informație? Peste porcină era în România pe 31 iulie, se știa. Fiecare crescător știa. Nu am ascuns. Această informație se transmite imediat. Noi am spus în teritoriu, peste tot„, a declarat ministrul Daea, în cadrul unei emisiuni televizate.

Sursa foto: europafm.ro

Potrivit Digi 24, Nicolae Ciuleac este proprietarul afacerii Carniprod. În 25 de ani, a reușit să aibă o fermă care îi asigura materia primă pentru fabrica de mezeluri. Înainte de pesta porcină, tăia 300 de porci zilnic. Anul trecut a avut o cifră de afaceri de 20 de milioane de euro.

Acesta trebuie să primească de la Guvern 22 de milioane de lei.

Patronul Carniprod: „Noi acum, în România, pentru că n-o să mai avem porc, probabil vom aduce de afară, unde nici la ăia n-o să mai fie ieftin, pentru că atunci când e cererea mare și ei știu să ridice prețul. Și atunci, evident, noi vom plăti mai mult pentru porc„, potrivit Digi 24.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.