Guvernul a aprobat achiziţionarea a peste 1.200 de ambulanţe

46
Sursa foto: realitatea.net

Guvernul a aprobat achiziţionarea a peste 1.200 de ambulanţe pentru serviciile judeţene şi pentru SMURD, a anunţat joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

 

„Guvernul a aprobat achiziţionarea a peste 1.200 de ambulanţe pentru serviciile judeţene de ambulanţă şi pentru SMURD.

Astfel, vor fi achiziţionate 242 de ambulanţe de tip A, 375 de ambulanţe de tip B 4×2, 505 ambulanţe de tip B 4×4 şi 122 de ambulanţe de tip C în valoare totală de 476.857.000 de lei”,a spus Nelu Barbu, potrivit Agerpres.

ambulanta

Totodată, acesta a precizat că achiziţia ambulanţelor va fi realizată în cadrul unor proiecte prin care se urmăreşte îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale în regiunile Sud-Est, Sud-Vest, Vest, Nord-Vest şi Nord-Est şi Centru. Distribuţia acestor ambulanţe va fi făcută în teritoriu astfel încât toţi pacienţii din întreaga ţară să beneficieze de servicii de urgenţă de calitate, iar aceste proiecte au fost supuse spre finanţare din fondurile Programului Operaţional Regional 2014-2020.

„Finanţarea proiectelor se realizează din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat, în limita sumelor anuale aprobate cu această destinaţie Ministerului Afacerilor Interne, pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Secretarul de stat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne va răspunde de modul de implementare al acestora.

La acest moment, parcul de autospeciale atât pentru serviciile publice de ambulanţă, cât şi pentru SMURD este învechit. La nivelul Serviciilor de Ambulanţă Judeţene, peste 1.000 de ambulanţe au peste 500.000 de kilometri parcurşi în regim de urgenţă, iar 450 dintre acestea au peste 600.000 de kilometri în condiţiile în care durata optimă de exploatare este de 200.000-300.000 de kilometri”, a adăugat Nelu Barbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here