Începând de astăzi, 1 noiembrie, șoferii din republica Moldova nu mai au voie să circule cu luminile stinse nici pe timp de zi, transmite agenția de presă sputnik.md. Potrivit prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere, obligația de a avea faza scurtă a luminilor de întâmpinare în timpul deplasării cu autovehiculul pe drumurile publice se menține până pe data de 31 martie.

 

Totodată, şoferii sunt obligaţi să-şi echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare condițiilor climaterice. Altfel, în cazul în care carosabilul este acoperit de zăpadă, ghețuș sau polei, iar șoferii vor circula cu anvelope necorespunzătoare condițiilor meteo specifice acestei perioade a anului, aceștia riscă amenzi de până la 1000 de lei moldovenești.

Inspectoratului Național de Patrulare menționează că aceste măsuri sunt aplicate în perioada rece a anului, caracterizată de vreme instabilă, însoțită de timp posomorât și ceață, fenomene care reduc esențial vizibilitatea în trafic, sporind riscul accidentelor rutiere”, mai menționează sputnik.md.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.