„ZERO DEȘEURI – ShowScene”, în Pădurea Schullerwald! Participanţii vor fi rasplătiţi cu premii şi surprize

60

Asociația RURALIS – Grup de Acțiune Locală (G.A.L.) pentru Dezvoltare Durabilă în Microregiunea Bistrița-Șieu-Someș derulează proiectul de informare și conștientizare ZERO DEȘEURI – ShowScene”, proiect cofinanţat din bugetul local al municipiului Bistrița pe anul 2017. În acest context, asociaţia organizează, în perioada 29 septembrie – 1 octombrie, în pădurea-parc Schullerwald, trei evenimente show environment, iar la final participanţii  vor fi răsplătiţi cu premii şi suprize.

 

 

Proiectul „ZERO DEȘEURI – ShowScene”, derulat de către Asociația RURALIS  și cofinanțat din bugetul local al municipiului Bistrița pe anul 2017, are ca scop promovarea sistemului de colectare separată și a strategiei “Zero deșeuri”, iar ca obiectiv general conştientizarea importanţei sortării la sursă a deșeurilor, inclusiv a biodeșeurilor. 


Ne propunem informarea și conștientizarea cetățenilor municipiului Bistrița cu privire la importanța și oportunitatea unei gestionări corecte a deșeurilor, promovând conceptul de show de mediu (show environment) în pădurea-parc Schullerwald, urmărind gradul de interes, manifestat în mod spontan, într-un mediu informal de către bistrițeni. În acest context se vor derula o serie de activități interactive având ca atracție principală un spectacol audio/video și vizionarea unor mesaje directe și subliminale în vederea sensibilizări cu privire la poluarea cu deșeuri.

Vă invităm în pădurea-parc Schullerwald, la cele 3 evenimente show environment vineri, sâmbătă și duminică, 29-30 septembrie și 1 octombrie, începând cu ora 18.00. Activitățile se vor încheia la ora 19.30„, se precizează într-un comunicat remis redacţiei de Asociaţia GAL Ruralis. . 

Participanții, copii și adulți din municipiul Bistrița și localitățile componente, vor putea obține informații și detalii cu privire la reducerea risipei la sursă, separarea deșeurilor la sursă, compost, recondiționare, reutilizare și reciclare. Prin colectare separată se asigură condițiile optime de reciclare, iar prin reciclare se refolosesc resurse naturale, se reduce poluarea și astfel se îmbunătățesc condițiile de viață, calitatea vieții. 

Proiectul încurajează reducerea spre zero a risipei și încurajează dezvoltarea unor modele de bune practici. Este un start-up inovativ pentru implementarea la nivel local a unor coduri de conduită zero deșeuri având ca rezultat diminuarea fenomenului de complacere, de acceptare şi de neînţelegere a gravităţii situaţiei pe fondul lipsei de informare şi acţiune. „ZERO DEȘEURI-ShowScene” se adresează tuturor celor care sunt sensibili la problemele de mediu, gestionarea durabilă a deșeurilor și conceptul de economie circulară dar și celor care caută răspunsuri la aceste provocări.

Cum sănătatea umană este strâns legată de sănătatea mediului natural, suntem convinși că mesajul „GESTUL FACE DIFERENȚA” are o însemnătate covârșitoare. Să arătăm că se poate și aici, la noi, la Bistrița.

Vă așteptăm cu premii și surprize„, precizează reprezentanţii Asociaţiei GAL Ruralis.

LĂSAȚI UN MESAJ