Zeci de şoferi au rămas în weekend fără permis de conducere! Poliţiştii au aplicat peste 750 de amenzi

303

Polițiștii bistrițeni au aplicat, la sfârşitul săptămânii trecute, peste 750 de amenzi conducătorilor auto care nu au respectat regulile de circulație, în valoare totală de peste 170.000 lei. 

Şoferii care au fost depistaţi sub influenţa alcoolului sau fără permis de conducere s-au ales cu dosare penale. 

 

 

Potrivit unui comunicat al IPJ BN, în perioada 3-5 noiembrie a.c., polițiștii bistrițeni au acționat pe raza întregului județ, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, supravegherea și monitorizarea traficului rutier pe principalele drumuri din județ şi sancţionarea celor care nu respectă regulile de circulaţie, punând în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice.

 

Astfel, polițiștii au constatat și aplicat 755 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 170.000 lei.

Față de  26  conducători auto, polițiștii au luat măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

 

 

Astfel, la data de 3 noiembrie a.c., un bărbat de 48 ani din Prundu Bîrgăului, în timp ce conducea un autoturism pe DN 17, prin localitate, pe direcția de deplasare Vatra Dornei-Bistrița, pe fondul neacordării de prioritate a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un tânăr de 23 ani din Bistrița Bîrgăului.

În urma coliziunii a rezultat avarierea autoturismelor.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul bărbatului de 48 ani și pozitiv în cazul tânărului de 23 ani.

Tânărul de 23 ani a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bîrgăului au întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

 

 

De asemenea, în noaptea de 03/04 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Sîngeorz-Băi au depistat în trafic un bărbat de 31 ani din Maieru, în timp ce conducea un autoturism, prin localitate, aflându-se sub influența alcoolului.

Bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

 

În noaptea de 04/05 noiembrie a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sîngeorz-Băi au identificat în trafic un tânăr de 19 ani din Șanț, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În aceeași noapte, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sîngeorz-Băi au depistat în trafic un bărbat de 29 ani din Lunca Ilvei, în timp ce conducea un autoturism prin localitate, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul de 29 ani a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, respectiv conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

 

 

În noaptea de 05/06 noiembrie a.c., un tânăr de 22 ani din județul Buzău, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului Bsitrița, a efectuat un viraj la stânga, pierzând controlul volanului și intrând în coliziune cu un copac, din afara părții carosabile.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv. A fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștii Biroului Rutier continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.

 

 

La data de 5 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Sîngeorz-Băi au depistat în trafic un bărbat de 51 ani din Sîngeorz-Băi, în timp ce conducea o autoutilitară, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ