Zeci de persoane ucise şi rănite într-un sanctuar din Pakistan

46

Douăzeci de persoane au fost ucise şi alte patru rănite duminică într-un sanctuar sufit în Pakistan, a anunţat poliţia, ale cărei suspiciuni îl vizează în mod special pe gardianul acestui lăcaş de cult, potrivit AFP. Patru femei figurează printre persoanele ucise în sanctuarul Mohammad Ali din provincia Punjab de către indivizi înarmaţi cu bastoane şi cuţite.

Trei suspecţi au fost arestaţi, inclusiv gardianul sanctuarului. „Gardianul lăcaşului, Abdul Waheed, în vârstă de 50 de ani, a mărturisit că a ucis aceşti oameni pentru că se temea că ei vor să-l omoare”, a declarat şeful poliţiei regionale, Zulfiqar Hameed. „Suspectul pare paranoic sau psihotic, dar aceasta ar putea fi, de asemenea, ceva care să aibă legătură cu rivalitatea pentru controlul sanctuarului”, a precizat el, adăugând că o anchetă este în curs de desfăşurare.

Premierul provinciei Punjab, Shahbaz Sharif, a cerut poliţiei un raport preliminar în termen de 24 de ore. Crimele în masă în interiorul sanctuarelor sunt extrem de rare în Pakistan. Timp de secole, sufismul a dominat teritoriul de acum al Pakistanului. Dar această ramură mistică şi tolerantă a islamului, răspândită în subcontinent de predicatori în secolul al XIII-lea, a fost înlocuită în ultimele decenii de versiunea mai conservatoare a acestei religii. Mişcări precum talibanii sau gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) au vizat în ultimul timp sanctuare sufite, un curent pe care aceştia îl consideră drept eretic potrivit Stiripesurse.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ