Zeci de contrabandişti de ţigări, „călcaţi” de procurorii DIICOT chiar în ziua de Florii! Ce-au descoperit anchetatorii la percheziţii

336

O lovitură de proporţii a procurorilor DIICOT chiar în ziua de Florii a fost dată contrabandiştilor de ţigări, în urma a 35 de percheziţii, printre care şi la o instituţie publică din judeţul Vaslui. Oamenii legii au descoperit aproximativ 25.000 de pachete de ţigări  provenite din contrabandă, 110.000 lei, 8.700 euro, 1.450 lei moldovenești, un detector antispionaj cu rolul de detectare a microfoanelor ascunse şi 3.200 de cutii materiale pirotehnice deținute fără drept. Totodată, au dus la audieri 50 de persoane.

Ţigările, provenite din Republica Moldova, erau introduse de contrabandişti în România cu ajutorul unui lucrător al poliţiei de frontieră prin alte puncte decât punctele de control vamal.

 

 

Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul  Teritorial Vaslui şi lucrători din cadrul B.C.C.O. Iași și Bacău, D.G.A. și S.C.C.O. Vaslui cu sprijinul Pol. Mun. Bârlad, au efectuat duminică un număr de 35 de percheziţii, dintre care una la sediul unei instituții publice, din jud. Vaslui, în scopul destructurării a cinci grupări infracţionale organizate, specializate în comiterea infracţiunii de contrabandă cu ţigări, informează DIICOT într-un comunicat.

 

Potrivit procurorilor, în perioada 2015 –  2017 în zona Pieței Sfântul Ilie din mun. Bârlad au acționat mai multe grupuri infracționale organizate, având ca scop desfăşurarea, în mod constant de activităţi de primire, deţinere, transportare şi ulterior, de vânzare de ţigări aduse din Republica Moldova, cunoscând că acestea provin din contrabandă, grupări structurate pe mai multe paliere, respectiv depozitare, transport, distribuție, comercializare și sprijin.

Totodată există indicii rezonabile că activitatea de introducere în țară a țigărilor provenite din Republica Moldova, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal a fost înlesnită și de un lucrător al poliției de frontieră.

 

În urma percheziţiilor efectuate au fost găsite şi ridicate aproximativ jumătate de milion de țigarete provenite din contrabandă, 110.000 lei, 8.700 euro, 1.450 lei moldovenești, un detector antispionaj cu rolul de detectare a microfoanelor ascunse, 3.200 de cutii materiale pirotehnice deținute fără drept, 10 autoturisme în vederea aplicării sechestrului.

 

Totodată procurorii din cadrul Biroului Teritorial Vaslui au emis un număr de 50 mandate de aducere, care au fost în executare, persoanele în cauză fiind conduse la sediul Biroului Teritorial Vaslui din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în vederea audierii şi a dispunerii măsurilor legale.

LĂSAȚI UN MESAJ