Zece accidente de muncă, în decembrie 2016! Două au fost mortale

123

Trei amenzi în valoare de 9.000 lei şi 55 de avertismente au fost aplicate de inspectorii de muncă, în luna decembrie a anului trecut. De asemenea, au avut loc 10 accidente de muncă, dintre care două au fost mortale.

 

În luna decembrie a anului trecut,  10 inspectori de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bistriţa – Năsăud au verificat 147 angajatori, ocazie cu care deficienţele constatate în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă au fost consemnate în actele de control, fiind dispuse 81 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.

În urma controalelor, au fost aplicate 58 sancţiuni contravenţionale, din care 55 avertismente şi 3 amenzi în cuantum de 9.000 lei.

De asemenea, în luna decembrie, au fost înregistrate la ITM BN nu mai puţin de 10 accidente de muncă din care două soldate cu decesul victimei şi 8 soldate cu incapacitate temporară de muncă.

Amenzile au fost aplicate în în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă.

În ceea ce priveşte relaţiile de muncă, inspectorii ITM BN au verificat 88 agenţi economici la care îşi desfăşurau activitatea un număr de 1.308 salariaţi din care 623 femei. Cu prilejul controalelor au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, respectiv 8 avertismente pentru încălcări ale prevederilor legale. S-au dispus 36 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ