Votul UDMR pentru investitura noului Guvern va depinde de următoarea propunere a PSD

94

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marți, pentru Agerpres, că nu există motive constituționale pentru suspendarea din funcție a președintelui Klaus Iohannis și că formațiunea sa nu va fi de acord cu un astfel de demers.

 

„Eu nu cred în suspendare și nu cred că există motive constituționale pentru o suspendare. Nu văd care ar fi acel motiv pentru care se poate declanșa suspendarea, fiindcă, ne place sau nu ne place, președintele Iohannis n-a facut altceva decât ceea ce scrie în Constitutie. (…) A refuzat prima propunere și probabil că argumentele sunt în zona în care noi nu prea avem acces la mai multe informații. (…) Noi oricum nu am fi de acord cu o suspendare pe acest motiv sau pe aceste considerente”, a spus Kelemen Hunor.

Tot el a mai spus că președintele PSD, Liviu Dragnea, trebuie să vină cu o altă propunere de premier în locul lui Sevil Shhaideh și că acordarea votului de investitură din partea formațiunii sale va depinde de viitoarea propunere.

„Au câștigat alegerile, trebuie să vină cu o propunere, trebuie să discute cu președintele, cu partenerii, cu ALDE și trebuie să meargă cu o propunere, că președintele nu a cerut propunere nici de la mine, nici de la PNL, nici de la USR, de la Băsescu nu e cazul, ci a cerut de la PSD. Din acest punct de vedere e foarte simplu și foarte clar”, a conchis Kelemen Hunor.

LĂSAȚI UN MESAJ